Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη ZR1 θα είναι η πρώτη Corvette με turbo

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επόμενη ZR1 θα είναι η πρώτη Corvette με turbo

ΝΕΑ

Η επόμενη ZR1 θα είναι η πρώτη Corvette με turbo

ΝΕΑ

Η Chevrolet μέσα από το πρώτο της teaser βίντεο για το ZR1 αποκάλυψε ότι ο κινητήρας θα είναι τούρμπο.

Advertisement
Advertisement

Αναμένοντας αυτό το καλοκαίρι τον μεγάλο ερχομό της νέας Chevrolet Corvette ZR1 οι φήμες έχουν ξεκινήσει να γιγαντώνονται. Οι Αμερικανοί ωστόσο αρχίζουν να μας δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για το εντυπωσιακό muscle car το οποίο όπως φαίνεται θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την Chevy.

Σε ένα teaser βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Chevrolet για το επερχόμενο Corvette ZR1 μπορούν να βγουν μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Από τις εικόνες το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι αχνό το πίσω μέρος του αυτοκινήτου το οποίο επιταχύνει αφήνοντας καπνό πίσω του. Μέσα στον καπνό όμως η Chevrolet έχει κρύψει ένα μικρό διαμαντάκι που είναι ένας μικρός πύραυλος.

Αυτό το σήμα παραπέμπει στον καινούριο V8 κινητήρα της εταιρείας τον οποίο έχουμε συναντήσει στο Z06. Η διαφορά στο συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο είναι στον ήχο ο οποίος αφήνει ξεκάθαρα να αντιληφθούμε ότι θα υπάρχει υπερτροφοδότηση στον κινητήρα. Το νέο ZR1 λοιπόν θα είναι εξοπλισμένο με τον V8 κινητήρα των 5,5 λίτρων ο οποίος πιθανότατα θα συνοδεύεται από δύο τούρμπο.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του συγκεκριμένου κινητήρα στην ατμοσφαιρική του μορφή φτάνει τους 670 ίππους. Με την προσθήκη των τούρμπο λοιπόν θα έχουμε σοβαρή αναβάθμιση της δύναμης η οποία μπορεί να φτάνει ακόμα και τους 800 ίππους. Υπομονή! Το καλοκαίρι αναμένεται καυτό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.