Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η one-off Porsche 911 GT3 RS, φόρος τιμής στον Jo Siffert

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η one-off Porsche 911 GT3 RS, φόρος τιμής στον Jo Siffert

ΝΕΑ

Η one-off Porsche 911 GT3 RS, φόρος τιμής στον Jo Siffert

ΝΕΑ

Η γερμανική μάρκα τιμά τη μνήμη του εμβληματικού Ελβετού οδηγού, με μια μοναδική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche παρουσίασε μια μοναδική 911 GT3 RS, ως φόρο τιμής στον Ελβετό οδηγό αγώνων Jo Siffert. Κατασκευασμένο σε συνεργασία με την οικογένεια του Siffert, το αυτοκίνητο αντλεί έμπνευση από την 917 που ο Ελβετός οδηγός και ο Kurt Ahrens κατέκτησαν τη νίκη στο Osterreichring το 1969. Ως αποτέλεσμα, διαθέτει δίχρωμη σχεδίαση, που συνδυάζει το Pure White με τις Viper Green πινελιές.

Εκτός από την ειδική βαφή, το αυτοκίνητο φέρει τον αριθμό «29» στο καπό, τις πόρτες και το φτερό. Συνδυάζονται με γράμματα “Porsche” και ειδικές μαύρες ζάντες μαγνησίου, που έχουν κεντρικές κλειδαριές με τη σιλουέτα της 917KH.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Porsche ζήτησε τη βοήθεια της Bosch και της Shell για την αναπαραγωγή «σύγχρονων χαλκομανιών χορηγών». Οι σχεδιαστές τοποθέτησαν επίσης κονκάρδες με την υπογραφή του Jo Siffert.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche δεν δημοσίευσε πολλές εσωτερικές φωτογραφίες, αλλά επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο έχει ταπετσαρία Black and Guards Red Race-Tex με μοτίβο κράνους στα προσκέφαλα. Το μοντέλο έχει επίσης ειδικές πλάκες μαρσπιέ και την υπογραφή του Siffert ανάγλυφη στο κάλυμμα της κεντρικής κονσόλας.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε αντιπροσωπείες σε όλη την Ελβετία και τελικά θα κάνει πιο επίσημη εμφάνιση στο Auto Zurich τον Νοέμβριο. Μετά το τέλος της περιοδείας του, το μοντέλο θα πουληθεί στον ένα και εκλεκτό πελάτη.

Ενώ ο Siffert πέθανε το 1971, η Porsche είπε ότι «συνεχίζει να απολαμβάνει το καθεστώς λατρείας στην Ελβετία» χάρη σε μια διακεκριμένη καριέρα που τον είδε να αγωνίζεται σε 298 αγώνες για 11 χρόνια