Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εμβληματική Ferrari F355 προσγειώνεται στον 21ο αιώνα

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εμβληματική Ferrari F355 προσγειώνεται στον 21ο αιώνα

ΝΕΑ

Η εμβληματική Ferrari F355 προσγειώνεται στον 21ο αιώνα

ΝΕΑ

Η Evoluto μεταμορφώνει έναν θρύλο της δεκαετίας του ’90, σε σύγχρονο supercar.

Advertisement
Advertisement

Ελάχιστα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν ένα καρδιοχτύπι όμοιο, με αυτός μια κλασικής Ferrari. Ακόμα και αν έχει μπει… άλλα χέρια, πέραν αυτών, των μηχανικών στο Μαρανέλο, όπως συμβαίνει με την περίπτωση αυτής της εκπληκτικής F355, με τη φροντίδα της Evoluto.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα restomod που «φαντάζεται ξανά το εμβληματικό ιταλικό supercar της δεκαετίας του ’90, συνδυάζοντας δυναμική οδήγηση, τεχνολογία αιχμής και μηχανική που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει μια «κορυφαία αναλογική εμπειρία οδήγησης», το αυτοκίνητο φαίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο, αλλά διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα από ανθρακονήματα της Callum Designs. Ενώ οι αλλαγές είναι εύκολο να χαθούν με την πρώτη ματιά, το μοντέλο έχει μια νέα πρόσοψη με μεγαλύτερες εισαγωγές και ένα μοντέρνο splitter. Συνδυάζονται με αναδυόμενους προβολείς LED και φώτα ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Οι νέοι καθρέπτες, οι χωνευτές λαβές των θυρών, οι σφυρήλατες ζάντες των 19 ιντσών, γύρω από τις οποίες τυλίγονται τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, είναι μερικές ουσιαστικές παρεμβάσεις, παρότι η Evoluto δεν στέκεται στις λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία.

Όπως αυτή που βρίσκεται κάτω από το καπό, με τον V8 των 3,5 λίτρων να έχει περισσότερα από 200 νέα εξαρτήματα, σύμφωνα με τον βελτιωτικό οίκο. Μεταξύ αυτών είναι ένα νέο σύστημα διαχείρισης κινητήρα, ένα σύστημα ανάφλεξης coil-on-plug, μια κεφαλή με θύρα CNC με μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής και συμπαγείς ανυψωτές εκκεντροφόρου, σε συνδυασμό με έναν ειδικό εκκεντροφόρο εισόδου.

Συνδέονται με ένα σύστημα εξάτμισης τιτανίου και έναν μοντέρνο άξονα πτερυγίων, που μειώνει τους κραδασμούς και «παρέχει αξιοπιστία του 21ου αιώνα».

Advertisement

Ο V8, που συνδυάζεται με ένα επίσης τροποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αποδίδει πλέον 420 ίππους. Αυτό είναι ένα αξιοπρεπές «ανέβασμα», σε σχέση με την αρχική ισχύ των 374 ίππων.

Η παραγωγή αυτής της ξεχωριστής Ferrari F355 θε περιοριστεί σε 55 μονάδες, χωρίς, για την ώρα, να υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην τιμή της, η οποία ασφαλώς δεν πρόκειται να είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Advertisement