Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι δοξασμένες Lancia ξαναζούν!

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι δοξασμένες Lancia ξαναζούν!

ΝΕΑ

Οι δοξασμένες Lancia ξαναζούν!

ΝΕΑ

Οι παλιές εποχές της Lancia έχουν γραφτεί στις αναμνήσεις όλων μας. Και μία εταιρεία τις φρεσκάρει με τον καλύτερο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η Kimera Automobili παρουσίασε το πρώτο της αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Kimera K39, το οποίο θα συμμετάσχει στον διεθνή αγώνα Pikes Peak International Hill Climb το 2025.

Εμπνευσμένο από την κλασική Lancia 037, το K39 είναι το τρίτο μοντέλο από την Kimera, μετά τις ανακατασκευές EVO37 και EVO38.

Αυτό το “hyper-restomod” διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και επιθετική αεροδυναμική, σχεδιασμένη ειδικά για αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του K39 αντλεί πολλά στοιχεία από το εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο “Silhouette” της Martini Racing Team από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, διατηρώντας τους χαρακτηριστικούς τετραπλούς στρογγυλούς προβολείς LED από τους προκατόχους του.

Το υπόλοιπο αμάξωμα έχει επανασχεδιαστεί εξ ολοκλήρου, διαθέτοντας μια επιμηκυμένη ουρά με μια μεγάλη διπλή πίσω πτέρυγα, πίσω φώτα LED σε όλο το πλάτος και μια τριπλή εξάτμιση Capristo τοποθετημένη πάνω από έναν διαχύτη που προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το μπροστινό μέρος διαθέτει μία έντονη μάσκα με υπερμεγέθη splitter και βαθύ αεραγωγό στο καπό, ενώ τα φαρδύτερα φτερά ενσωματώνουν ενσωματωμένους αεραγωγούς και εισαγωγές.

Advertisement

Πρόσθετα στοιχεία που προέρχονται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό περιλαμβάνουν μια εισαγωγή οροφής και κεραίες.

Η Kimera δεν αποκάλυψε λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές για το K39, αλλά επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ηλεκτρικό όχημα, όπως υποδηλώνουν οι ορατές απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεπεράσει τα EVO37 και EVO38, διαθέτοντας πιθανότατα έναν ισχυρότερο κινητήρα και μια επιθετική ρύθμιση του πλαισίου.

Το σημερινό Kimera EVO38 αποδίδει 608 ίππους και 580 Nm ροπής, με την ισχύ να κατανέμεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός συστήματος AWD που προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Παράλληλα με την παρουσίαση του αγωνιστικού αυτοκινήτου, η Kimera ανακοίνωσε σχέδια για μια πιθανή μετατροπή του K39 σε αυτοκίνητο δρόμου, απευθυνόμενη σε μια επιλεγμένη ομάδα συλλεκτών.

Advertisement