Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Czinger θέλει να «σβήσει» ιερά ευρωπαϊκά τέρατα από τις πίστες

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Czinger θέλει να «σβήσει» ιερά ευρωπαϊκά τέρατα από τις πίστες

ΝΕΑ

Η Czinger θέλει να «σβήσει» ιερά ευρωπαϊκά τέρατα από τις πίστες

ΝΕΑ

Η μικρή αμερικανική εταιρεία παραγωγής hypercar έχει ήδη καταρρίψει δύο μεγάλα ρεκόρ και το επόμενο που στοχεύει ίσως «ταράξει» τους καθιερωμένους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Στο Goodwood Festival of Speed, το ενδιαφέρον κέντρισαν τα πολλά νέα και εξωτικά μοντέλα, αλλά μεταξύ αυτών, υπήρχε και ρεκόρ που καταρρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, το εξωτικό Czinger 21C έτρεξε στην περίφημη ανάβαση και σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στην ιστορία στα 48,82 δευτερόλεπτα.

Επόμενος στόχος της αμερικανικής εταιρείας ενόψει 2025, σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO, Kevin Czinger, είναι η κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ. Αν και ο Czinger δεν έγινε συγκεκριμένος, είπε ότι «θα ταξιδέψουμε εκτός ηπείρου του χρόνου». Και πιθανότατα εννοούσε το Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Στην Πράσινη Κόλαση, το ρεκόρ γύρου κατέχει η Mercedes-AMG ONE με το απίθανο 06:30,7. Είναι δύσκολο να δώσεις πολλές πιθανότητες στο 21C της Czinger να ξεπεράσει αυτή την επίδοση, αλλά δεν πρέπει και να το υποτιμάς.

Ήδη κατέχει το ρεκόρ στο Circuit of the Americas με 02:11,3 που είναι 6 δευτερόλεπτα καλύτερος χρόνος από τον προηγούμενο. Επίσης, στέκεται στην κορυφή των χρόνων ως προς τα αυτοκίνητα παραγωγής, στη Laguna Seca, όπου έχει σταματήσει το χρονόμετρο στο 01:25,4 κερδίζοντας τη McLaren Senna.

Για να τα πετύχει όλα αυτά, το κεντρομήχανο 21C έχει στηριχθεί σε ένα υβριδικό σύστημα όπου στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας V8 των 2,88 λίτρων, με τη συνδυαστική απόδοση να ανέρχεται στους 1.368 ίππους στην Blackbird Edition.