Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Cobra έχει πολύ… δηλητήριο (+video)

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Cobra έχει πολύ… δηλητήριο (+video)

ΝΕΑ

Αυτή η Cobra έχει πολύ… δηλητήριο (+video)

ΝΕΑ

Μέχρι σήμερα η Cobra δάγκωνε ανοιχτή. Τώρα προσφέρει ακόμα περισσότερες συγκινήσεις και ως κλειστή.

Advertisement
Advertisement

Η AC Cobra GT Coupe αποτελεί ιστορικό ορόσημο, καθώς είναι η πρώτη Cobra παραγωγής με σταθερή οροφή.

Αυτή η κλειστή έκδοση της νέας Cobra GT Roadster είναι κατασκευασμένη γύρω από το σύγχρονο αλουμινένιο πλαίσιο της AC, εμπνευσμένο από το one-off αυτοκίνητο AC A98 Le Mans της δεκαετίας του 1960 και όχι από την Cobra Daytona της Shelby.

Το GT Coupe έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίσει το κλασικό αυτοκίνητο με σύγχρονη τεχνολογία, διατηρώντας παράλληλα τη διαχρονική σιλουέτα του.

Advertisement
Advertisement

Η GT Coupe που λανσάρεται ως έκδοση Clubsport Edition με έμφαση στην πίστα, διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα με 810 ίππους και είναι περιορισμένη σε 99 μονάδες.

Τα επόμενα μοντέλα της σειράς παραγωγής θα προσφέρουν δύο κινητήρια σύνολα V8: έναν ατμοσφαιρικό 456 ίππων και έναν υπερτροφοδοτούμενο 730 ίππων, με τιμές που ξεκινούν λίγο πάνω από τις 350.000 ευρώ συν τους φόρους.

Κάθε αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο βρετανικό εργαστήριο της AC και θα διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα που θα είναι μακρύτερο από την αρχική Cobra για μεγαλύτερη άνεση και χρηστικότητα.

Advertisement

Ο σχεδιασμός του GT Coupe διατηρεί το κλασικό μπροστινό μέρος της Cobra με τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, σε συνδυασμό με ένα πίσω μέρος, παρόμοιο με τα μοντέλα A98 και Daytona.

Αν και εμπνευσμένη από τον ιστορικό προκάτοχό της, η νέα GT Coupe ενσωματώνει σύγχρονες επιδόσεις και πολυτέλεια, εδραιώνοντας τη θέση της ως σημαντική εξέλιξη στην καταγωγή της Cobra.

Advertisement