Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD στοχεύει ψηλά!

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD στοχεύει ψηλά!

ΝΕΑ

Η BYD στοχεύει ψηλά!

ΝΕΑ

Ο νέος στόχος που η κινεζική εταιρεία θέτει υπογραμμίζει τις προθέσεις της να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement
Advertisement

Η στρατηγική επέκταση της BYD στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τη δυναμική παρουσία της σε πολλές ακόμα αγορές του πλανήτη, την έχουν φέρει σε σημείο όπου μπορεί να σκέφτεται με μεγαλομανία.

Για την ακρίβεια, ο κινεζικός κολοσσός θέτει νέο στόχο πωλήσεων, καθώς σύμφωνα με την Morgan Stanley, θέλει μέχρι το τέλος του 2024 να έχει πουλήσει 4 εκατομμύρια μονάδες.

Ο αριθμός αυτός σημαίνει πως οι άνθρωποι της εταιρείας αύξησαν τον αρχικό στόχο κατά 11%, συγκριτικά με εκείνον που είχαν θέσει στις αρχές του 2024.

Advertisement
Advertisement

Εφόσον το νέο νούμερο επιτευχθεί, η BYD θα αγγίξει τα νούμερα της Ford, η οποία κατατάχθηκε στην 6η θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις του 2023, με 4,4 εκατομμύρια ταξινομήσεις.

Η αστραπιαία αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων της κινεζικής εταιρείας φέρεται να έγινε αφότου λάνσαρε μερικά νέα μοντέλα με το προηγμένο της plug-in υβριδικό σύστημα, γνωστό ως DM-i 5.0.

Παρότι ακόμα δεν έχουμε δει στην Ελλάδα αυτά τα μοντέλα, αναφέρεται ότι το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα DM-i 5.0 πετυχαίνει τιμές κατανάλωσης στα 2,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο. Γεγονός που μοιάζει να έχει κερδίσει μεγάλο κοινό.

Advertisement

Ταυτόχρονα, η BYD συνεχίζει να ηγείται των φθηνών ηλεκτρικών μοντέλων, έχοντας όμως και μικρό ανταγωνισμό από τους Κινέζους, την ώρα που η Tesla ακόμα δεν έχει παρουσιάσει ένα μοντέλο κάτω των 30.000 ευρώ.

Ο νέος στόχος του κινεζικού κολοσσού, όμως, στηρίζεται και στις πωλήσεις που έχει πρόσφατα σημειώσει. Μόνο τον Αύγουστο, η BYD μέτρησε 373.083 ταξινομήσεις και τώρα ελπίζει πως αυτός ο αριθμός θα ανέβει στις 418.000, για να πιάσει των στόχο των 4 εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του έτους.

Advertisement

Από αυτά, η εταιρεία θέλει πάνω από το 11% να αφορά σε αγορές εκτός Κίνας, καθώς σκοπεύει να αυξήσει τις εξαγωγές της στα 450.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Υπενθυμίζουμε, ότι αρχικός στόχος πωλήσεων της BYD στις αρχές του 2024, ήταν οι 3,6 εκατομμύρια μονάδες, αριθμός που συνιστούσε μία αύξηση της τάξης του 20% συγκριτικά με το 2023.