Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD κυριαρχεί στις κινεζικές εταιρείες

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD κυριαρχεί στις κινεζικές εταιρείες

ΝΕΑ

Η BYD κυριαρχεί στις κινεζικές εταιρείες

ΝΕΑ

Ο αγώνας των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών για το ποια θα επικρατήσει είναι έντονος. Όμως, το επιχειρηματικό πεδίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, πλέον.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η BYD Auto, τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση κατά 33% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.

Αντιθέτως, οι άμεσοι Κινέζοι ανταγωνιστές της είχαν ζημίες, βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά. Συγκεκριμένα, η Li Auto ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε είχε μείωση κερδών κατά 52%, ποσοστό που ήταν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά και η τιμή της μετοχής της στις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, μείωση κερδών ανακοίνωσε και η Xpeng Motors, με τα στελέχη της εκτιμούν ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο τρίτο τρίμηνο του 2024. Ο λόγος για την επικράτηση της BYD Auto έναντι των υπόλοιπων κινεζικών εταιρειών είναι ο «πόλεμος» τιμών πώλησης των ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη της κινεζικής Αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας σε μια περίοδο όπου καταγράφεται μείωση του ενδιαφέροντος για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως και των πωλήσεών τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Στέλλα Λι, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της BYD Auto, σε δήλωσή της στο Bloomberg είπε ότι στο προσεχές μέλλον οι πωλήσεις των μοντέλων της πέραν της κινεζικής αγοράς αναμένεται να αυξηθούν και να είναι οι μισές των ετήσιων συνολικών της.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, τον περασμένο Ιούλιο οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων της εκτός Κίνας έφτασαν το 12% των συνολικών του συγκεκριμένου μήνα.

Advertisement

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε αυτόν πούλησε παγκοσμίως 340.799 επιβατικά αυτοκίνητά της, αριθμός που ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της Honda (302.625 οχήματα) και της Nissan (261.386 μονάδες).