Η BMW θέλει να αναβιώσει τη M1;
ΝΕΑ
Κάτι πολύ ξεχωριστό φέρεται να ετοιμάζει η βαυαρική εταιρεία, το οποίο εξελίσσεται από το τμήμα M και θα είναι περιορισμένης παραγωγής.
Δεν είναι κρυφό, πως οι φίλοι της BMW παρακαλούν χρόνια τώρα να δουν την αναβίωση της εμβληματικής M1. Και όπως όλα δείχνουν, το περίφημο τμήμα επιδόσεων της εταιρείας μάλλον απαντάει θετικά στο αίτημα.
WHAT CAR
Μετά την πρωτόγνωρα μεγάλη ζήτηση του πρωτότυπου BMW Skytop, του οποίου η παραγωγή φημολογείται πως θα περιοριστεί στις 50 μονάδες και η τιμή του θα βρίσκεται λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ, η εταιρεία από το Μόναχο έχει αποφασίσει να κατασκευάσει περισσότερα σπέσιαλ μοντέλα περιορισμένης παραγωγής.

Στο κοντινό παρελθόν, η αντιπρόεδρος πελατών της BMW M, Σίλβια Νόιμπαουερ μίλησε ανοιχτά στο βρετανικό AutoExpress σχετικά με το θέμα, λέγοντας: «Η στρατηγική της BMW περιλαμβάνει μία σειρά από περιορισμένης παραγωγής προσθήκες. Φέτος, στη Villa d’Este θα υπάρχουν τέτοιες, όλες με το λογότυπο M».
Και όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να δούμε την αναβίωση της M1, απάντησε: «Σίγουρα, τέτοια ειδικά μοντέλα τοποθετούν ψηλά την μάρκα. Την κάνουν πολύ ποθητή. Ικανοποιείς απόλυτα ένα περιορισμένο κοινό πελατών με τέτοια ονειρικά αυτοκίνητα. Τέτοιες κινήσεις αποτελούν μέρος του μέλλοντός μας» είπε.
Ακόμα και εάν δεν ονομάζεται πράγματι M1, οι άνθρωποι της BMW M έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν να δοκιμάζουν μία ηλεκτρική κουπέ Neue Klasse, εξοπλισμένη με τη σχεδίαση και όλες τις νέες τεχνολογίες που διέπουν αυτή την καινούργια σειρά μοντέλων. Το συγκεκριμένο μοντέλο, είτε λέγεται M1 είτε όχι, μοιάζει να ενσαρκώνει τον διάδοχο του μοντέλου.
Με τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν αναφορικά με το θέμα, το σίγουρο είναι ένα: η BMW M ετοιμάζει κάτι πολύ ξεχωριστό, το οποίο είτε είναι μία ολοκαίνουργια M1, είτε ένα ηλεκτρικό supercar, θα αξίζει την αναμονή για εκείνους που έχουν τα χρήματα να το αποκτήσουν.
Disclaimer: Η κεντρική φωτογραφία είναι η -παραλίγο- αναβίωση της BMW M1 το 2008: έγινε γνωστή ως BMW M1 Hommage, αλλά δεν κατασκευάστηκε ποτέ.