Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW εξελίσσει νέο, επαναστατικό ηλεκτροκινητήρα (+video)

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW εξελίσσει νέο, επαναστατικό ηλεκτροκινητήρα (+video)

ΝΕΑ

Η BMW εξελίσσει νέο, επαναστατικό ηλεκτροκινητήρα (+video)

ΝΕΑ

H BMW ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών εξέλιξης ενός καινούργιου ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα είναι αποδοτικότερος και θα χρησιμοποιείται στα καινούργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου. Τα στελέχη της BMW παρουσίασαν το πρωτότυπο Vision Neue Klasse, το οποίο βασίστηκε στην καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse η οποία θα χρησιμοποιείται στα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Στο περιθώριο της διοργάνωσης ο Γιόχεμ Χούμπερ, Μηχανικός Συστημάτων της BMW, περιηγήθηκε στον χώρο της έκθεσης και -μεταξύ άλλων- επισκέφτηκε και το περίπτερο της Deep Drive, μιας νεοφυούς εταιρείας η οποία επιδείκνυε έναν νέο ηλεκτροκινητήρα που έχει δημιουργήσει.

Αυτός κέντρισε το ενδιαφέρον του Χούμπερ για την τεχνολογία και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και προσκάλεσε τους ανθρώπους της για συνομιλίες με τη γερμανική εταιρεία, με σκοπό να υπάρξει συνεργασία τους. Όπερ και εγένετο.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την BMW, θα ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της το οποίο θα διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα της Deep Drive ο οποίος έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο χάρη και στη συμβολή της.

Ήδη κάποιοι θεωρούν ότι αυτός υπάρχει στα πρωτότυπα που εντoπίστηκαν να κάνουν δοκιμές εξέλιξης πέριξ του Μονάχου, δηλαδή εκεί που είναι η έδρα της BMW, από τα οποία θα προκύψει ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο φαίνεται να έχει coupé αμάξωμα.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου ηλεκτροκινητήρα είναι ότι έχει μικρές διαστάσεις και διαθέτει δύο ρότορες οι οποίοι κινούνται ταυτόχρονα από τον στάτορα. Μοιάζει ως να είναι δύο ηλεκτρομοτέρ ενοποιημένα σε μια μονάδα.

Advertisement

Προς το παρόν, καμία από τις δύο εταιρείες δεν ανακοινώνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την καινούργια κινητήρια μονάδα. Οι συγκριτικά μικρότερες διαστάσεις της επιτρέπουν την τοποθέτησή της και εντός της πλήμνης του τροχού, κάτι που σημαίνει ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο θα μπορεί να έχει έως και τέσσερις.

Εκτός αυτής της λύσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή ως κεντρικός κινητήρας.

Advertisement

Τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά για τον νέο ηλεκτροκινητήρα αναφέρουν ότι είναι αποδοτικός και δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια. Επίσης, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα σπάνιων γαιών για την παραγωγή του και το κόστος κατασκευής του είναι μικρότερο συγκριτικά με αυτό που απαιτείται τώρα για τους ηλεκτροκινητήρες.