Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Αλβανία έχει το δικό της τεθωρακισμένο

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Αλβανία έχει το δικό της τεθωρακισμένο

ΝΕΑ

Η Αλβανία έχει το δικό της τεθωρακισμένο

ΝΕΑ

Η Αλβανία παρουσίασε το πρώτο της τεθωρακισμένο όχημα, το Shota, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μαζική παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Το τεθωρακισμένο με την ονομασία Shota, σχεδιάστηκε από τον Αλβανό σχεδιαστή Grigor Andoni και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Timak σε χρόνο ρεκόρ, μόλις τρεις μήνες.

Το πρωτότυπο προδιαγραφής BR7 θα παρουσιαστεί στην έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory στο Παρίσι, από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα λιγοστά τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρει η Timac είναι ότι την κίνηση δίνει ένας εξακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 6.210 κ.εκ. δίχως να υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία. Η προδιαγραφή BR7 προβλέπει αντιβαλλιστικό γυαλί πάχους 56 χλστ., ενισχυμένη θωράκιση, heavy duty ελαστικά, ενώ στην οροφή υπάρχει περιστρεφόμενος πύργος για πυροβόλο.

Advertisement
Advertisement

Η διαχειριστής της Timak, Arjeta Puca, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για το Shota ήταν μεγάλο, με πολλές συναντήσεις να έχουν κλειστεί από χώρες του εξωτερικού, όχι μόνο για τα τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά και για άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Η Puca σημείωσε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για drones, με εταιρείες από την Πολωνία, την Τσεχία και την Ουκρανία να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κατασκευή εργοστασίων στην Αλβανία για την παραγωγή στρατιωτικών drones.

Η Timac είναι μια εταιρία με έδρα την Αλβανία που εστιάζει στην παραγωγή και μετατροπή διαφόρων οχημάτων, όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, δεξαμενές νερού, αποχετευτικά μηχανήματα, απορριμματοφόρα και άλλες παρόμοιες μετατροπές.

Advertisement

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 και παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε περισσότερες από 16 χώρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, αποστολή της ΤΙΜΑΚ είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Αλβανίας κάνοντας εγχώρια παραγωγή με υψηλή ποιότητα και να δημιουργεί ευκαιρίες και να υποστηρίζει τις γυναίκες σε ανδροκρατούμενες βιομηχανίες.

Advertisement