Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpine θέλει να κοιτάξει στα μάτια την Porsche

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine θέλει να κοιτάξει στα μάτια την Porsche

ΝΕΑ

Η Alpine θέλει να κοιτάξει στα μάτια την Porsche

ΝΕΑ

Ένα νέο κόνσεπτ θα αποκαλύψει η γαλλική μάρκα σπορ αυτοκινήτων στις 11 Οκτωβρίου, θέλοντας να μπει στην κλειστή λίγκα των ηλεκτρικών σπορ SUV.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η επέκταση της γκάμας της έχει ήδη δρομολογηθεί, η Alpine ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αποκάλυψη ενός νέου πρωτότυπου. Λίγες ημέρες μετά, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, 14-20 Οκτωβρίου, θα γίνουν τα επίσημα, δια ζώσης αποκαλυπτήρια.

Η ενημέρωση της εταιρείας αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με το κόνσεπτ να ονομάζεται A390 Beta. Ωστόσο, δε θα μείνει στην πρωτότυπη μορφή, αφού η παραγωγή του έχει ήδη δρομολογηθεί για το 2025.

Το A390 Beta ακολουθεί μετά το hot-hatch A290 στη γκάμα της Alpine, που και εκείνο ως πρωτότυπο είχε το «Beta» στο όνομά του. Επιπλέον, η σιλουέτα του κόνσεπτ δεν απείχε πολύ από το μοντέλο παραγωγής, συνεπώς κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί και τώρα.

Advertisement
Advertisement

Υπό αυτό το πρίσμα, η Alpine δημοσιοποίησε μία teaser φωτογραφία με το προφίλ του αυτοκινήτου, όπου η σιλουέτα του φαίνεται αχνά. Το πίσω μέρος φέρνει σε SUV με στοιχεία fastback, ενώ όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως θα αποτελέσει άμεσο ανταγωνιστή της Porsche Macan.

Το A390 αναμένεται να μοιραστεί την ίδια πλατφόρμα με το ηλεκτρικό Renault Scenic, το οποίο μόλις φέτος μπήκε στην παραγωγή.

Θα κατασκευάζεται στο ιστορικό εργοστάσιο της μάρκας, στη Διέππη της βόρειας Γαλλίας, εκεί όπου ιδρύθηκε ως εταιρεία από τον Jean Redele, στα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Advertisement

Πέραν του A390 Beta, η Alpine σκοπεύει στην Έκθεση του Παρισιού να παρουσιάσει και το υδρογονοκίνητο σπορ κόνσεπτ, Alpenglow Hy6, αλλά και custom εκδόσεις του A110.