Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo δημιουργεί προσμονή για το Παρίσι

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Alfa Romeo δημιουργεί προσμονή για το Παρίσι

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo δημιουργεί προσμονή για το Παρίσι

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo, έπειτα από πολυετή απουσία από τις εκθέσεις αυτοκινήτου, θα είναι παρούσα στην προσεχή που θα γίνει στο Παρίσι και αναμένουμε εκπλήξεις από αυτή.

Advertisement
Advertisement

Από τις αρχές του 2024 και έπειτα, το κλίμα στην Alfa Romeo δείχνει πιο αισιόδοξο από πριν. Σε αυτό συνέβαλε και η παρουσίαση της καινούργιας Junior, του compact διαστάσεων νέου μοντέλο της, η οποία έχει ως σκοπό να αναβιώσει το ιστορικό όνομα σε μια καινούργια τετράτροχη μορφή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ιταλική εταιρεία θα έχει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (14-20 Οκτωβρίου) ένα σχετικά μεγάλο περίπτερο στο οποίο θα επιδείξει τα νέα μοντέλα της.

Γράφοντας αυτό, δημιουργείται απορία. Πόσα είναι αυτά, αφού μόνο η Junior είναι τέτοιο (σημ: καινούργιο μοντέλο); Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα παρουσιαστεί επίσημα η ανανεωμένη Tonale.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα έχει επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, ανανεωμένο πίνακα οργάνων και νέο περιστροφικό διακόπτη στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, συγκριτικά με ότι ισχύει τώρα.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι στη γαλλική πρωτεύουσα θα παρουσιαστεί με επισημότητα και η Tonale Hybrid Veloce, η έκδοση με τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα και το υβριδικής διάταξης σύστημα το οποίο αποδίδει 160 ίππους (η ονομασία «Veloce» αφορά σε εξοπλιστική έκδοση).

Εκτός από αυτή, η Alfa Romeo θα κάνει την παγκόσμια παρουσίαση της Junior Ibrida, με τον 1.2 turbo κινητήρα και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt που αποδίδει 136 ίππους, όπως και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Junior Veloce με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τη μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση 280 ίππων.

Advertisement

Οι επισκέπτες της γαλλικής έκθεσης θα μπορούν να δουν στο περίπτερο της Alfa Romeo και τις Giulia Quadrifoglio Super Sport και Stelvio Quadrifoglio Super Sport. Πρόκειται για νέα εξοπλιστική έκδοση των δύο μοντέλων της η οποία έχει σκοπό να τιμήσει τη θρυλική 6C 1500 Super Sport με την οποία το 1928 κέρδισε για πρώτη φορά στον αγώνα Mille Miglia.

Τέλος, η ιταλική εταιρεία θα έχει στο περίπτερό της και την καινούργια 33 Stradale, το νέο supercar της το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στο ομώνυμο κλασικό και σπάνιο μοντέλο του 1967. Θυμίζουμε ότι θα κατασκευαστεί μόλις σε 33 αριθμημένες μονάδες.

Advertisement