Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αγορά υποχρεώνει την Porsche να κάνει… μεταβολή!

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αγορά υποχρεώνει την Porsche να κάνει… μεταβολή!

ΝΕΑ

Η αγορά υποχρεώνει την Porsche να κάνει… μεταβολή!

ΝΕΑ

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανία για εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αλλάζουν άρδην…

Advertisement
Advertisement

Η Porsche μειώνει τις φιλοδοξίες της για πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, λόγω χαμηλότερης -από την αναμενόμενη- δυναμικής σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε επισήμως ότι αναμένει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα διαρκέσει περισσότερο από όσο υπολόγιζαν οι περισσότεροι κατασκευαστές, αλλά και η ΕΕ.

Ο αρχικός στόχος της γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας, ήταν το 80% των πωλήσεων οχημάτων της να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, μέχρι το 2030.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η Porsche ανακοινώνει επισήμως ότι ο στόχος αλλάζει! Η αυτοκινητοβιομηχανία συνδέει την εξέλιξη αυτή, με τη ζήτηση των πελατών και τις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. «Η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαρκεί περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε πριν από πέντε χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών από τη Mercedes-Benz έως τη Renault έχουν προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι οι στόχοι που έθεσαν τα προηγούμενα χρόνια για πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων την επόμενη δεκαετία ήταν πολύ φιλόδοξοι, καθώς οι πελάτες παρέμειναν επιφυλακτικοί στο να απομακρυνθούν από αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Porsche τόνισε τη διαφορά στις τρεις βασικές αγορές της, όσον αφορά την υιοθέτηση EV, με τη ζήτηση πολύ μπροστά στην Κίνα, πιο αργή στην Ευρώπη και ανεπαρκή στις ΗΠΑ.

Advertisement

Πάντως, αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που η γερμανική εταιρεία δεν προλαβαίνει να αναθεωρήσει και πολύ περισσότερα να διακόψει τα πλάνα της, για το λανσάρισμα των νέων ηλεκτρικώνn 718 Boxster και Cayman, μέσα στο 2025.