Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αγορά δικαιώνει όσους επιμένουν ηλεκτρικά!

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αγορά δικαιώνει όσους επιμένουν ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Η αγορά δικαιώνει όσους επιμένουν ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Τα στοιχεία του ερευνητικού φορέα Dataforce, για τον περασμένο Ιούνιο, αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των μεγάλων κερδισμένων.

Advertisement
Advertisement

Toyota και η BMW κέρδισαν έδαφος, έναντι των αντιπάλων τους, τον Ιούνιο λόγω των πολύ διαφορετικών αλλά εξίσου επιτυχημένων στρατηγικών ηλεκτροκίνησης.

Η Tesla, η Ford και η Jaguar υπέστησαν σημαντική πτώση των πωλήσεων, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, αλλά με κοινό σημείο αναφοράς την αναπροσαρμογή των πλάνων για τη γκάμα των μοντέλων τους. Η BYD έγινε μία από τις 35 κορυφαίες πωλήσεις στην Ευρώπη και υπήρξαν περισσότεροι νικητές πωλήσεων παρά χαμένοι σε ένα μήνα που ο συνολικός όγκος αυξήθηκε κατά 4%.

Αυτά ήταν μερικά από τα βασικά στοιχεία, που αφορούν στην ανάλυση της αγοράς για τον περασμένο Ιούνιο, από τον ερευνητικό φορέα Dataforce. Η αύξηση πωλήσεων της Toyota κατά 17% στις 82.282 την οδήγησε στο Νο. 2 συνολικά τον Ιούνιο από το Νο. 3 τον ίδιο μήνα πέρυσι, ωθώντας την μπροστά από τη Renault, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce που αντιπροσωπεύουν το 95% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΖΕΣ. χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement
Advertisement

Η επίδοση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αποδίδεται εν πολλοίς στην εκτόξευση κατά 41% σε 10.688 για το συμπαγές SUV C-HR και μια αύξηση 27% σε 18.987 για το μικρό SUV Yaris Cross, με τις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων να αποσπούν ένα εμφατικό 85% των προτιμήσεων των πελατών.

Από την άλλη πλευρά, η BMW δείχνει να επωφελείται από την κοσμογονία που προκαλεί η νέα εταιρική φιλοσοφία Neue Klasse. Οι πωλήσεις του της iX1 αυξήθηκαν 32% σε 5.071 μονάδες τον περασμένο μήνα. Επιπλέον, η νέα i5, το μεγάλο premium sedan πρόσθεσε 1.709 πωλήσεις στο σύνολο του Ιουνίου της αυτοκινητοβιομηχανίας και η iX2 επιπλέον 1.555 μονάδες.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η i5 ήταν το 10ο πλήρως ηλεκτρικό premium μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, με περισσότερες από 9.500 πωλήσεις, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce.

Advertisement

Μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία που κερδίζει έδαφος, λόγω των ηλεκτρικών μοντέλων είναι η Volvo. Οι πωλήσεις του Ιουνίου αυξήθηκαν 33% στις 29.494. ανεβάζοντάς τη στο Νο. 18 συνολικά από το Νο. 19 τον Ιούνιο του 2023, ξεπερνώντας τη Nissan.

Η επιτυχία της Volvo στηρίζεται στις ισχυρές πωλήσεις του μικρού SUV EX30, το οποίο πρόσθεσε 8.125 μονάδες στα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Dataforce.

Advertisement