Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Νέα διάκριση με 4 βραβεία σχεδιασμού

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Νέα διάκριση με 4 βραβεία σχεδιασμού

ΝΕΑ

Hyundai: Νέα διάκριση με 4 βραβεία σχεδιασμού

ΝΕΑ

“Έλαμψαν” τα πρωτότυπα Hyundai 45 EV και Prophecy, όπως και η έβδομη γενιά του Elantra. Βραβείο απέσπασε και ο… έξυπνος φορτιστής Hi-Charger.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική διάκριση για τη Hyundai, η οποία “έλαμψε” στα φετινά βραβεία Καλού Σχεδιασμού, Good Design Awards, με πρωταγωνιστές τα ηλεκτρικά πρωτότυπα “45” και Propechy, το ολοκαίνουριο Elantra και την υποδομή υπερ-ταχείας φόρτισης “Hi-Charger”.

Hyundai 45 EV

Advertisement
Advertisement

Περί Hyundai 45 ο λόγος, πρόκειται για ένα συμπαγές (monocoque), φουτουριστικό όχημα, το οποίο διακρίνεται για την αεροδυναμική του, καθώς και το μικρό βάρος. Αντλεί έμπνευση από το εμβληματικό πρωτότυπο Pony Coupe της εταιρείας, όπως επίσης από τη σχεδιαστική φιλοσοφία των αεροσκαφών. Πέρα από τα Good Design Awards, το “45” διακρίθηκε και στους θεσμούς Red Dot Awards, iF design Awards και Excellence Awards. Σημειώνεται πως την έκδοση παραγωγής του 45 Concept θα συνιστά το Ioniq 5.

Hyundai Prophecy

Advertisement

Το έτερο πρωτότυπο όχημα, Prophecy, αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο και ενσαρκώνει το σχεδιαστικό όραμα της εταιρείας, το οποίο πρεσβεύεται εν πολλοίς μέσω της φιλοσοφίας Sensuous Sportiness (βλ. Tucson). Η τελευταία διακρίνεται από μινιμαλισμό, και καθαρές γραμμές. Το Prophecy είχε αποσπάσει το βραβείο Best of the Best στα Red Dot Awards του 2020, ενώ ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ στα βραβεία “Excellence”.

Hyundai Elantra

Advertisement

Σημαντική διάκριση έλαβε και το ολοκαίνουριο Elantra, η 7η γενιά του οποίου, φέρει ένα νεωτεριστικό και καινοτόμο στιλ, με την καμπίνα του να κοσμείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών και ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων.

Hi-Charger

Advertisement

Στο προσκήνιο, παράλληλα, ήρθε και η υποδομή υπερ-ταχείας φόρτισης Hi-Charger, η οποία επιθυμεί να παρέχει μια νέα εμπειρία ανεφοδιασμού στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων. Ο φορτιστής των 350 kW ενσωματώνει  ένα καινοτόμο αυτοματοποιημένο σύστημα καλωδίων που επιτρέπει την εύκολη σύνδεση φορτιστή και οχήματος. Ο εν λόγω «έξυπνος» φορτιστής διακρίθηκε στην κατηγορία Transportation.

Βραβεία Good Design

Τα βραβεία Good Design διοργανώθηκαν για 70η φορά, και συνιστούν τον παλαιότερο θεσμό βράβευσης του design παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1950 και για πολλά χρόνια ήταν μέρος του προγράμματος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Αμερικής ( MoMA). Ιδρυτής των βραβείων ήταν ο Edgar Kaufmann, Jr., μαζί με τους πρωτοπόρους της εποχής στο ντιζάιν όπως ο Charles και Ray Eames, Russel Wright, George Nelson, and Eero Saarinen.

Τα Good Design Awards τιμούν κάθε χρόνο την καινοτομία στο ντιζάιν παγκοσμίως σε κλάδους όπως το αυτοκίνητο, το βιομηχανικό ντιζάιν, τις εκδόσεις, την σχεδίαση επίπλου, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, την αρχιτεκτονική και πολλές άλλες κατηγορίες. Στόχος είναι η ολιστική ανάδειξη της αριστείας στο ντιζάιν σε αντίθεση με την προσωποιημένη και με κατάταξη απονομή σχετικών τίτλων.

Διαβάστε επίσης:

Η ρεαλιστική προσέγγιση του Hyundai 45

Νέες κατασκοπευτικές εικόνες του ηλεκτρικού Hyundai 45

Hyundai 45: Οδεύει αναλλοίωτο προς την παραγωγή