Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Kona: Με νέες εκδόσεις κινητήρων και χαμηλότερη τιμή

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Kona: Με νέες εκδόσεις κινητήρων και χαμηλότερη τιμή

ΝΕΑ

Hyundai Kona: Με νέες εκδόσεις κινητήρων και χαμηλότερη τιμή

ΝΕΑ

Νέες εκδόσεις κινητήρων βενζίνης διατίθενται στην ελληνική αγορά για το μικρό SUV της Hyundai, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλότερη τιμή εκκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Με το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά να έχει πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2023, η δεύτερη γενιά του Hyundai Kona δεν άργησε να εντυπωσιάσει και να βραβευτεί από τον ελληνικό αυτοκινητικό Τύπο ως το «Car Of The Year».

Τώρα, η κορεατική εταιρεία ανανεώνει τη γκάμα των βενζινοκίνητων εκδόσεων με μία νέα σειρά κινητήρων. Μέχρι πρότινος, η γκάμα του Kona αποτελούνταν από τον 1.000άρη τρικύλινδρο T-GDI των 120 ίππων με ή χωρίς υβριδική υποβοήθηση και από τον 1.600άρη τετρακύλινδρο T-GDI με 198 ίππους και προαιρετική τετρακίνηση.

Η νέα γκάμα του Hyundai Kona έρχεται πλέον με τρεις επιλογές. Η αρχική έκδοση διατίθεται με 1.000άρη τρικύλινδρο T-GDI και απόδοση 100 ίππους που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 V.

Advertisement
Advertisement

Η σαφώς πιο ισχυρή έκδοση έχει κάτω από το καπό τον T-GDI των 1,6 λίτρων με μέγιστη ισχύς στους 138 ίππους, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Τέλος, η κορυφαία και ισχυρότερη έκδοση αφορά στον ίδιο κινητήρα, αλλά με απόδοση 170 ίππους και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DCT που μεταφέρει την κίνηση είτε στους εμπρός είτε και στους τέσσερις τροχούς.

Η τελευταία διαφορά στη νέα γκάμα κινητήρων του Hyundai Kona έχει να κάνει με την υβριδική έκδοση, όπου το σύνολο αποδίδει πια 129 ίππους αντί για 141.

Advertisement

Στις εξοπλιστικές εκδόσεις δεν αλλάζει κάτι, με τις Premium, Distinctive και N Line να παραμένουν αναλλοίωτες. Με την απόδοση να είναι μειωμένη σε ορισμένες εκδόσεις, το ίδιο συνέβη και στην τιμή.

Η τιμή εκκίνησης για το Hyundai Kona MY25 στην ελληνική αγορά είναι στις 24.290 ευρώ. Σημείωση, πως αυτό αφορά στο μοντέλο της επόμενης χρονιάς που ακόμα δεν έχει φτάσει στις αντιπροσωπείες, ενώ οι παραγγελίες ανοίγουν άμεσα.

Advertisement

Οι τιμές ανά έκδοση κινητήρα για το Hyundai Kona MY25 έχουν ως εξής:

  • Με 1.0 Turbo, 100 ίππους, 48 V υβριδικό σύστημα και μηχανικό κιβώτιο: Από 24.290 ευρώ
  • Με 1.6 Turbo, 138 ίππους και μηχανικό κιβώτιο: Από 25.290 ευρώ
  • Με 1.6 Turbo, 170 ίππους και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DCT: Από 31.190 ευρώ
  • Με 1.6 Turbo, 170 ίππους, 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DCT και 4×4: Από 34.890 ευρώ