Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Η μεγάλη επιστροφή του NSX!

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Η μεγάλη επιστροφή του NSX!

ΝΕΑ

Honda: Η μεγάλη επιστροφή του NSX!

ΝΕΑ

Με την τελευταία γενιά του φημισμένου σπορ μοντέλου να έχει αποχαιρετήσει από το 2022, η ιαπωνική εταιρεία δρομολογεί την αναβίωσή του.

Advertisement
Advertisement

Από το τέλος του 2022 που το Honda NSX έπαψε οριστικά να παράγεται, οι φήμες που το ήθελαν αργά ή γρήγορα να επιστρέφει επιτέλους επιβεβαιώνονται.

Η είδηση ήρθε από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της εταιρείας, Shinji Aoyama ο οποίος στο πλαίσιο του Monterey Car Week, μίλησε στο αμερικανικό Motor1 και δήλωσε:

«Θα παρουσιάσουμε ένα νέο σπορ μοντέλο το 2027 ή το 2028. Μπορεί να μην το ονομάσουμε NSX, αλλά θα είναι ένα αυτοκίνητο τύπου NSX» τόνισε.

Advertisement
Advertisement

Ο Aoyama συνέχισε να πληροφορεί σχετικά με το μέλλον της ιαπωνικής μάρκας, λέγοντας ότι το νέο Honda θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών της εταιρείας που θα φιλοξενήσει κάθε μοντέλο της «Σειράς 0».

Πάνω στην ίδια πλατφόρμα θα κατασκευαστεί και ένα νέο ηλεκτρικό σεντάν που θα πάρει σάρκα και οστά το 2026.

«Η προσέγγισή μας σχετικά με την εξέλιξη του νέου μοντέλου της Σειράς 0 είναι να έχουμε ένα λεπτό και ελαφρύ αυτοκίνητο. Ουσιαστικά, θέλουμε η πλατφόρμα του να είναι πιο λεπτοκαμωμένη από άλλες» αποκαλύπτει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Honda.

Advertisement

Η λογική λέει ότι τα πρώτα πρωτότυπα του ηλεκτρικού supercar της Honda θα παρουσιαστούν σύντομα, ενώ όσο θα προχωρούν με την εξέλιξη και τις δοκιμές του, σίγουρα περισσότερα χαρακτηριστικά του θα βγουν στην επιφάνεια.