Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volkswagen θα επενδύσει πολλά σε νέους θερμικούς κινητήρες

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volkswagen θα επενδύσει πολλά σε νέους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

H Volkswagen θα επενδύσει πολλά σε νέους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

O tempora o mores. Όπως ανακοινώθηκε από τη Volkswagen, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα προσεχή χρόνια για την εξέλιξη και δημιουργία καινούργιων κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα νέα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Οι κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών της Volkswagen για την αναθεώρηση του προγράμματος και του χρονοδιαγράμματος για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην εταιρεία φαίνεται ότι γίνεται πράξη, πλέον.

Όπως έγινε γνωστό τώρα, η γερμανική εταιρεία πρόκειται να αποδεσμεύσει 60 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζονταν για την εξέλιξη νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και να τα διαθέσει για την περαιτέρω εξέλιξη των υπαρχόντων κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά και τη δημιουργία καινούργιων, οι οποίοι θα ρυπαίνουν λιγότερο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα δεδομένα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα στην Ευρώπη δεν είναι θετικά πλέον και οι αναλυτές της αγοράς κρίνουν ότι θα υπάρξει κρίση γι’ αυτά, εφόσον δεν αλλάξει κάτι ουσιαστικά και σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά μοντέλα που διαθέτουν τώρα οι εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά βαίνουν διαρκώς ακριβότερα σε ό,τι αφορά στην τιμή απόκτησής τους. Όπως γνωρίζουμε, κάποιες κυβερνήσεις της Γηραιάς Ηπείρου δεν εφαρμόζουν πλέον οικονομικά κίνητρα για την αγοράς τους.

Επιπλέον, σε όσες χώρες ισχύουν ακόμη τα κίνητρα, όπως στην Ελλάδα, ο αριθμός θα είναι πεπερασμένος, όσο μεγάλος κι αν είναι. Συνεπώς, δεν εξασφαλίζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες μακροπρόθεσμα αναφορικά με την αποκόμιση κερδών για την επένδυση στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα τους.

Η Volkswagen δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την αλλαγή της επιχειρηματικής στρατηγικής της. Όμως, αυτό θα γίνει σύντομα όπως άφησε να εννοηθεί ο Άρνο Άντλιτς, επικεφαλής Οικονομικών του Ομίλου Volkswagen, μιλώντας με συνάδελφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Άντλιτς δήλωσε ότι από τα 180 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για την εξέλιξη και παραγωγή των καινούριων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του για τα προσεχή χρόνια, το ποσό θα μειωθεί στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ που θα εξοικονομηθούν πρόκειται να διατεθούν για την ανάπτυξη «παλαιών τεχνολογιών», όπως χαρακτηρίστηκαν. Δηλαδή, των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Να σημειώσουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις έκανε πρόσφατα και ο Όλιβερ Μπλούμε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen.

Advertisement