Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota προσθέτει στη γκάμα της μία έκδοση GRMN του Century

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota προσθέτει στη γκάμα της μία έκδοση GRMN του Century

ΝΕΑ

H Toyota προσθέτει στη γκάμα της μία έκδοση GRMN του Century

ΝΕΑ

Έτοιμοι να βάλουν ακόμα μία έκδοση GRMN σε γραμμή παραγωγής είναι στην Toyota, με το πολυτελές SUV να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός».

Advertisement
Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε πέρυσι το Toyota Century, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δημιούργησε ένα και μοναδικό στην έκδοση GRMN. Το οποίο και ανήκει στον πρόεδρο της εταιρείας, Akio Toyoda, με τον ίδιο τώρα να ανακοινώνει ότι θα το διαθέσει στο ευρύ κοινό.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σε συνάντηση που πραγματοποίησε με Κινέζους ιδιοκτήτες του Century. «Το Century που έχω είναι το μοναδικό GRMN που υπάρχει. Τώρα, θέλω να κατασκευάσουμε αντίστοιχα GRMN που θα μπορούν πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο να οδηγήσουν» τονίζει ο Toyoda, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το GR Century θα λανσαριστεί και στην κινεζική αγορά.

Και λέμε GR Century, διότι ως τέτοιο έκανε την εμφάνισή του, σε πρωτότυπη μορφή, τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ το ίδιο αυτοκίνητο βρέθηκε και στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το Century GRMΝ ξεχωρίζει το επανασχεδιασμένο αμάξωμα με πολλές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Προαιρετικά, υπάρχουν συρόμενες πόρτες, ενώ το σύνολο στηρίζεται σε μαύρους τροχούς αλουμινίου 22 ιντσών.

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρωτότυπο. Ωστόσο, μόνο λογικό θα είναι να γίνει επαναρρύθμιση στην ανάρτηση, με καλύτερο σύστημα πέδησης και ισχυρότερο κινητήρα.

Το Century παραγωγής, πάντως, διατίθεται στις αγορές με plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυαστικά με τον V6 των 3,5 λίτρων αποδίδει 412 ίππους. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο e-CVT μεταδίδοντας την ώθηση στο σύστημα τετρακίνησης της Toyota, E-Four Advanced AWD.

Advertisement

Συνεπώς, μπορούμε στην έκδοση GRMN να περιμένουμε ένα σαφώς ισχυρότερο σύνολο που θα αγγίζει τα επίπεδα των Aston Martin DBX707 και Mercedes-AMG G 63.

Βάσει όσων αποκάλυψε ο Akio Toyoda, το GR Century θα λανσαριστεί αρχικά στην Ιαπωνία και έπειτα σε μερικές ακόμα αγορές, μεταξύ των οποίων και η Κίνα.

Advertisement