Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota φτιάχνει ένα ονειρεμένο αγωνιστικό! (+video)

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota φτιάχνει ένα ονειρεμένο αγωνιστικό! (+video)

ΝΕΑ

H Toyota φτιάχνει ένα ονειρεμένο αγωνιστικό! (+video)

ΝΕΑ

Ενώ οι φήμες για επιστροφή της Celica οργιάζουν, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει στη SEMA ένα μοναδικό GR86.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota μπορεί να μην έχει στον ορίζοντα μια μεγάλη γκάμα από σπορ αυτοκίνητα, αλλά δείχνει να αφουγκράζεται τι πραγματικά επιθυμούν οι πιστοί λάτρεις της.

Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να αποκαλύψει έναν «πνευματικό» διάδοχο της Toyota Celica GT-Four στη SEMA. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό θα επιτευχθεί συνδυάζοντας στοιχεία από δύο τρέχοντα μοντέλα παραγωγής, τα GR86 και GR Corolla.

Η Celica GT-Four ήταν μια ειδική έκδοση, με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα και μόνιμη τετρακίνηση. Η Toyota έχει προετοιμάσει, σε επίπεδο φημολογίας, την επιστροφή ενός αυτοκινήτου, όπως η εμβληματική Celica, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό στην πραγματικότητα, προχωρά στη δημιουργία ενός μοναδικού GR 86 με το σύστημα μετάδοσης κίνησης του GR Corolla . Σωστά, 300 υπερτροφοδοτούμενοι ίπποι, τετρακίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota συνεργάστηκε με τους ανθρώπους της Evasive Motorsports για αυτήν την κατασκευή και στο παρακάτω βίντεο, δείχνουν το αποτέλεσμα. Αν υπάρχει κάτι που ζητούν συνέχεια οι φίλοι της Toyota και όχι μόνο, είναι περισσότερη δύναμη. Ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας της GR Corolla θα προσφέρει ακριβώς αυτό.

Το project περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από μια απλή αλλαγή κινητήρα. Η Toyota ανέθεσε στην Evasive Motorsports να ενσωματώσει το σύστημα AWD του GR Corolla, κάτι που απαιτεί μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση του χώρου του κινητήρα και του μπροστινού υποπλαισίου. Οι προσαρμοσμένοι βραχίονες στήριξης έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο τον εξοπλισμό κίνησης του GR Corolla, ενώ οι πλήμνες και οι άξονες απαιτούν επίσης προσαρμοσμένη κατασκευή.