Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota Celica επιστρέφει και δεν θα είναι ηλεκτρική!

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota Celica επιστρέφει και δεν θα είναι ηλεκτρική!

ΝΕΑ

H Toyota Celica επιστρέφει και δεν θα είναι ηλεκτρική!

ΝΕΑ

Ίσως κανένα άλλο εμβληματικό μοντέλο του παρελθόντος, δεν έχει… αναβιώσει τόσες πολλές φορές και με διαφορετικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια ότι μόνο για το «ομόσταβλο» MR2, έχει αναπτυχθεί τέτοιου είδους φημολογία, ενίοτε προϊόν διακαούς πόθου ή αβάσιμης σεναριολογίας.

Ναι, η Toyota Celica είναι ένας θρύλος, πέρα από τα όρια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και κάθε σπίθα που ανάβει, είναι έτοιμη να… βάλει φωτιά σε ολόκληρο τον κάμπο!

Ο επίτιμος πρόεδρος, Ακίο Τογιόντα, δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία να δει ξανά -με τη φροντίδα της Gazoo Racingτην Celica να βγαίνει παγανιά, όπως δεν έχει μασήσει και τα λόγια του σε ό,τι αφορά στην στρατηγική της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

H Toyota δεν βιάζεται και όχι μόνο αυτό, αλλά εξελίσσει νέους -μικρότερους σε όγκου, αλλά πολύ αποδοτικότερους και πιο «φιλικούς», προς το περιβάλλον, θερμικούς κινητήρες, που μπορούν να συνεργαστούν με τα πρωτοπόρα υβριδικά συστήματα.

Νεότερες, λοιπόν, πληροφορίες, από τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και η Mazda με τη Subaru, αναφέρουν ότι μια μελλοντική Celica, με turbo 2λιτρο κινητήρα, απόδοσης κοντά στους 400 ίππους και μόνιμη τετρακίνηση (AWD), θα ενδιέφερε πολύ την αυτοκινητοβιομηχανία.

Έτσι όπως ακούγεται, εν πρώτοις, θα ενδιέφερε ακόμα περισσότερο τους λάτρεις του μοντέλου και της Toyota.