Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla αύξησε τις τιμές της

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla αύξησε τις τιμές της

ΝΕΑ

H Tesla αύξησε τις τιμές της

ΝΕΑ

Το είπαν και το έπραξαν. Οι άνθρωποι της Tesla είχαν προειδοποιήσει τους υποψήφιους Ευρωπαίους πελάτες τους να σπεύσουν να αποκτήσουν κάποιο μοντέλο τους.

Advertisement
Advertisement

Η αντίδραση της Tesla στους επιπλέον φόρους που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που παράγονται στην Κίνα ήταν να αυξήσει τις τιμές πώλησης των μοντέλων της σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τον προηγούμενο μήνα, τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας είχαν ανακοινώσει ότι θα αναγκαστούν να αυξήσουν την τιμή πώλησης των μοντέλων της τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα.

Θυμίζουμε ότι από τις 4 Ιουλίου άρχισε η προσωρινή εφαρμογή των επιπλέον δασμών που ψήφησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται στη ήπειρό μας από την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό επηρεάζει και το Model 3, το δημοφιλέστερο μοντέλο της, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η τιμή πώλησης της πισωκίνητης έκδοσής του ξεκινά πλέον από τα 42.490 ευρώ επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Για το Model 3 Long Range, δηλαδή την εκδοχή του με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 75 kWh, η νέα τιμή του ξεκινά από τα 51.490 ευρώ.

Τέλος, για το Model 3 Performance, η νέα τιμή πώλησής του ξεκινά από τα 58.490 ευρώ.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ψήφησαν οι Ευρωβουλευτές, οι επιπλέον δασμοί με τους οποίους επιβαρύνονται τα αυτοκίνητα της Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα φτάνουν σε ποσοστό το 20,8%. Αυτό, έρχεται να προστεθεί στο 10,0% που ίσχυε ήδη, συνεπώς το συνολικό ποσοστό δασμών με το οποίο επιβαρύνεται η εταιρεία του Ίλον Μασκ φτάνει το 30,8%.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της έχουν ζητήσει να αλλάξει το καθεστώς που να την αφορά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τουλάχιστον, όχι προς το παρόν…

Advertisement