Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Sleeper Edition είναι ένα ντοπαρισμένο Skoda Superb!

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Sleeper Edition είναι ένα ντοπαρισμένο Skoda Superb!

ΝΕΑ

H Sleeper Edition είναι ένα ντοπαρισμένο Skoda Superb!

ΝΕΑ

Η Skoda παρουσίασε ένα μοναδικό Superb που κλείνει τον κύκλο της προηγούμενης πια γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Η τέταρτη γενιά του Skoda Superb παρουσιάστηκε τον Ιούνιο. Αλλά η τσέχικη εταιρεία δεν μπορούσε να αποχαιρετήσει την προηγούμενη γενιά της ναυαρχίδας της, πριν την τιμήσει για τις 860.000 πωλήσεις που σημείωσε.

Έτσι, η Skoda Μεγάλης Βρετανίας συνεργάστηκε με την RE Performance για τη δημιουργία του Superb Sleeper Edition. Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με το μέσο Superb Combi, ουδεμία σχέση έχει μόλις συνειδητοποιήσεις τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει.

Ξεκινώντας από την «καρδιά» του, ο δίλιτρος TSI αποδίδει εδώ 476 ίππους και 660 Nm, την ώρα που το στάνταρ μοντέλο φτάνει τους 280 ίππους και τα 400 Nm! Τα νούμερα αυτά το καθιστούν μάλιστα ισχυρότερο του Audi RS 4 Avant.

Advertisement
Advertisement

Για την επίτευξη αυτής της ιπποδύναμης, τοποθετήθηκε ένα μεγαλύτερο turbo της Garrett PowerMax, νέο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμο, αναβαθμισμένο intercooler και εξατομικευμένο downpipe.

Ο δίλιτρος TSI συνεργάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης της Skoda.

Η RE Performance πρόσθεσε επίσης σε αυτό το μοναδικό Superb Combi νέα ανάρτηση που μειώνει την απόσταση του δαπέδου από το έδαφος κατά 50 χιλιοστά. Ταυτόχρονα, τοποθέτησε νέο σύστημα πέδησης με δίσκους της AP Racing και εξαπίστονες δαγκάνες.

Advertisement

Η Skoda δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στο αμάξωμα, για αυτό και είναι ολόιδιο με το μοντέλο παραγωγής. Το Superb Sleeper Edition βασίζεται στην σπέσιαλ έκδοση Laurin & Klement με το χρώμα Royal Green να κυριαρχεί.

Το εσωτερικό παραμένει πιστό στα χαρακτηριστικά του Superb με δερμάτινη επένδυση απόχρωσης κονιάκ και όλες τις πολυτελείς λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το μοντέλο, όπως οθόνη infotainment 9,2 ιντσών, ψηφιακό cockpit, ηχοσύστημα της Canton, καθίσματα με λειτουργία μασάζ και θερμαινόμενο τιμόνι.

Advertisement

Δυστυχώς, το Skoda Superb Combi Sleeper Edition δεν θα διατεθεί προς πώληση, καθώς είναι μοναδικό. Αντιθέτως, θα παραμείνει στο στόλο των αυτοκινήτων της Skoda Μεγάλης Βρετανίας.