Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche Panamera θα συνεχίσει να παίζει σε διπλό ταμπλό!

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche Panamera θα συνεχίσει να παίζει σε διπλό ταμπλό!

ΝΕΑ

H Porsche Panamera θα συνεχίσει να παίζει σε διπλό ταμπλό!

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αλλάζει τη στρατηγική που ακολουθεί τόσο στην Cayenne, όσο και στη Macan…

Advertisement
Advertisement

Όπως οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές, έτσι και η Porsche εξακολουθεί να ρίχνει ευθείες μελλοντικές ματιές στον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων, παρά τη στασιμότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Αποδείχθηκε, όμως, τόσο στην περίπτωση της Cayenne, όσο και σε αυτή της Macan, ότι η έλευση ηλεκτρικών εκδόσεων, δεν υψώνει -για την ώρα- απαγορευτικό στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτών με θερμικούς κινητήρες.

Ε, το ίδιο επιβεβαιώνεται, πλέον και για την Panamera! Το τετράθυρο sportscar τρίτης γενιάς, που λανσαρίστηκε νωρίτερα φέτος, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής μπροστά του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Porsche επιβεβαίωσε τα σχέδια για μια πλήρως ηλεκτρική Panamera, παράλληλα με τις εκδόσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Ο Michael Steiner είπε ότι η δυαδικότητα του μοντέλου θα απηχεί αυτή του SUV: «Η νέα Cayenne είναι πλήρως ηλεκτρική, αλλά για όλη τη διάρκεια ζωής της θα έχουμε την έκδοση ICE παράλληλα. Το ίδιο ισχύει και για την Panamera».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος της ηλεκτρικής Panamera δεν έχει καν ανακοινωθεί και το συμβατικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του EV, συμπεραίνουμε ότι πιθανότατα θα διατίθεται προς πώληση και την επόμενη δεκαετία.