Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Omoda δείχνει να έχει μεγάλη δυναμική

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Omoda δείχνει να έχει μεγάλη δυναμική

ΝΕΑ

H Omoda δείχνει να έχει μεγάλη δυναμική

ΝΕΑ

Είναι μια από τις κινεζικές εταιρείες που τη γνωρίσαμε μόλις τους τελευταίους έξι μήνες. Όμως, θα τη μάθουμε για τα καλά όπως φαίνεται.

Advertisement
Advertisement

Η Omoda, μία από τις θυγατρικές αυτοκινητοβιομηχανίες της Chery Automobile, είναι νεοεισερχόμενη στην ευρωπαϊκή αγορά. Όμως, τα στοιχεία πωλήσεών που καταγράφει τους τελευταίους μήνες είναι πολύ καλά.

Μάλιστα σε κάποιες χώρες όπως η Ισπανία, οι αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου την προσδιορίζουν ως εξαιρετική για το σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο η Omoda δραστηριοποιείται στην Ευρώπη.

Omoda E5.

Κάποιοι από αυτούς παρομοιάζουν την εμπορική πορεία της με την αντίστοιχη της MG Motor στην ήπειρό μας. Μόνο που η τελευταία ήταν ήδη γνωστή και είχε τη φήμη της, ενώ η κινεζική εταιρεία τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα της.

Advertisement
Advertisement

Με την υποστήριξη του αυτοκινητικού κολοσσού Chery Automobile, η Omoda σημειώνει τις υψηλότερες πωλήσεις της στην ιβηρική χώρα επειδή η μητρική εταιρεία θα δημιουργήσει εκεί το πρώτο εργοστάσιό της επί ευρωπαϊκού εδάφους. Με δεδομένο ότι η Ισπανία θα είναι η έδρα της είναι αναμενόμενο να έχει δώσει προτεραιότητα στην εκεί αγορά.

Ως τώρα, τα μοντέλα που προωθεί η Omoda είναι SUV, δηλαδή αυτά που προτιμούν σε μεγάλο βαθμό οι Ευρωπαίοι. Αυτά διαθέτουν θερμικό κινητήρα αλλά οι άνθρωποι της εταιρείας φροντίζουν να υπάρχουν και οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδοχές τους ή να δημιουργήσουν εξ αρχής καινούργια τα οποία να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωθήκαν, τον Ιούνιο (τρέχοντος έτους) η Omoda πούλησε στην Ισπανία 828 αυτοκίνητά της. Η εμπορική δραστηριότητά της στη χώρα ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο (τρέχοντος έτους) και από τότε έχει πουλήσει 2.343 μονάδες, συνολικά.