Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέo Rimac Nevera R σπάει όλα τα χρονόμετρα!

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέo Rimac Nevera R σπάει όλα τα χρονόμετρα!

ΝΕΑ

To νέo Rimac Nevera R σπάει όλα τα χρονόμετρα!

ΝΕΑ

To νέo Rimac Nevera R είναι στην κυριολεξία ένα ηλεκτρικό «τέρας» καθώς είναι ακόμα πιο γρήγορη και ακόμα πιο… ακριβή!

Advertisement
Advertisement

To Rimac Nevera είναι ένα ηλεκτρικό hypercar με απίστευτες επιδόσεις έχοντας σπάσει πολλές φορές τα ρεκόρ ταχύτητας. Όταν λοιπόν έρχεται η καινούρια έκδοση Nevera R όλοι περιμένουν τα ήδη αδιανόητα νούμερα επιδόσεων να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Η Rimac δεν απογοήτευσε κανέναν καθώς το νέο Nevera R είναι πραγματικά ένα ηλεκτρικό «τέρας». Το πρώτο πράγμα που έκανε η κροατική εταιρεία ήταν να δώσει λίγη ακόμη δύναμη στο αυτοκίνητό της. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες λοιπόν πλέον αποδίδουν 2.017 ίππους, μια αύξηση σχεδόν 100 ίππων από το στάνταρ Nevera.

Η μπαταρία επίσης είναι καινούρια με μικρότερη χωρητικότητα στις 108,0 kWh, κάτι που έχει βοηθήσει στη μείωση του βάρους κατά 35 κιλά. Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε ακραίες επιδόσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 1,81 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 4,38 δευτερόλεπτα και τα 0-300 χλμ./ώρα σε 8,66 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Η τελική ταχύτητα του Rimac Nevera R είναι 350 χλμ./ώρα, ωστόσο αν «ξεκλειδωθεί» μπορεί να φτάσει έως και τα 412 χλμ./ώρα! Αλλαγές όμως δεν έχουμε μόνο στην απόδοση. Η έκδοση R είναι εξοπλισμένη με ελαστικά Michelin Cup 2 και ζάντες 21 ιντσών πίσω.

Τα φρένα είναι αναβαθμισμένα από ανθρακονήματα και οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές και μείωση 10% της υπερστροφής. Τα αεροδυναμικά επίσης είναι βελτιωμένα πετυχαίνοντας περισσότερη κάθετη δύναμη.

Το νέο Rimac Nevera R θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 μονάδες με την τιμή του να βρίσκεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.