Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα, ενιαία μονάδα Superset της Volvo

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα, ενιαία μονάδα Superset της Volvo

ΝΕΑ

H νέα, ενιαία μονάδα Superset της Volvo

ΝΕΑ

Η Volvo, στο πλαίσιο της ημερίδας για τους επενδυτές, ανακοίνωσε τις νέες τεχνολογικές λύσεις που θα εφαρμόσει στα καινούργια μοντέλα της με σκοπό να βελτιώνονται διαρκώς.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo Cars έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει να τοποθετεί στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα της μια νέα μονάδα λογισμικού η οποία ονομάζεται Superset, θα εξελίσσεται διαρκώς και θα είναι ενιαία.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπει σε όσους ασχολούνται με την εξέλιξη των καινούριων αυτοκινήτων της να έχουν ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό υπόβαθρο το οποίο θα αναπτύσσεται και θα μπορεί να δεχτεί αναβαθμίσεις, προσαρμοζόμενο στις όποιες απαιτήσεις κάθε φορά.

Σύμφωνα με τη Volvo, τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της θα χρησιμοποιούν τον ίδιο βασικό πυρήνα συστημάτων, ηλεκτρονικών μονάδων και λογισμικού και οι όποιες διαφοροποιήσεις θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση. Η αρχή της νέας τεχνολογικής πρακτικής έγινε με το EX90 (φωτογραφίες) -τη ναυαρχίδα των SUV οχημάτων της- και θα συνεχιστεί στο ES90 και στο EX60.

Advertisement
Advertisement

Η νέα τεχνολογική και κατασκευαστική πρακτική θα συνδυαστεί με τη δημιουργία κλειστού βρόγχου την οποία επιτρέπει η Superset. Έτσι, οι άνθρωποί της θα μπορούν να βελτιώνουν διαρκώς κάθε τομέα των αυτοκινήτων της σουηδικής εταιρείας, χάρη στα δεδομένα και τη γνώση που θα λαμβάνουν και θα αποκτούν σε πραγματικό χρόνο, όπως και στην αυξημένη υπολογιστική δυνατότητα των οχημάτων.

Βεβαίως, για να είναι δυνατή η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών απαιτείται η κατάλληλη βάση. Έτσι, η Volvo ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας SPA 3 (Scalable Product Architecture 3) η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο EX60.

Αυτή είναι μια εξελιγμένη εκδοχή της SPA 2 που υπάρχει τώρα. Βασικό πλεονέκτημα της SPA 3 είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη και δημιουργία περισσότερων νέων αυτοκινήτων -συγκριτικά- και η ευελιξία της να είναι η βάση και για νέα μοντέλα που δεν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με την SPA 2 αναφορικά με τις διαστάσεις τους, τον χαρακτήρα τους και την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Advertisement

Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον είναι δυνατή η δημιουργία νέων μοντέλων που θα αυξήσουν της πωλήσεις της Volvo. Επίσης, η νέα πλατφόρμα επιτρέπει να μειώνεται το κόστος εξέλιξης ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, άρα επιτρέπει την αύξηση των κερδών για την εταιρεία, τόσο συνολικά όσο και ανά πωλούμενο όχημα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τα στελέχη της Volvo ανακοίνωσαν και την αναβάθμιση της συνεργασίας τους με την Nvidia για την ανάπτυξη μικροεπεξεργαστών πολύ μεγαλύτερής υπολογιστικής ισχύος απ’ ό,τι τώρα. Το νέο EX90 διαθέτει τον Nvidia Drive Orin ο οποίος είναι σε θέση να εκτελεί 250 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Advertisement

Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε θα εξελιχθεί και θα τοποθετείται στα νέα μοντέλα της ο Nvidia Drive Thor ο οποίος θα δύναται να εκτελεί ένα τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη αποθηκευτικού νέφους αλλά και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τα καινούργια αυτοκίνητα της Volvo.