Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ΜΙΝΙ επιμένει στην ανακύκλωση των υλικών (+video)

Ελλάδα 13:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H ΜΙΝΙ επιμένει στην ανακύκλωση των υλικών (+video)

ΝΕΑ

H ΜΙΝΙ επιμένει στην ανακύκλωση των υλικών (+video)

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, η επόμενη γενιά των μοντέλων της MINI δε θα ξεχωρίζει μόνο από τον χαρακτήρα αυτών αλλά και από τη μεγάλη δυνατότητα ανακύκλωσης του εσωτερικού τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Κέρστιν Σμίντινγκ, επικεφαλής του Τμήματος Χρωμάτων και Επενδύσεων στον Όμιλο BMW, η ΜΙΝΙ θα δημιουργήσει αυτοκίνητα που το εσωτερικό τους θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμο «εντός (χρονικού διαστήματος) μίας γενιάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η μεγάλη δυνατότητα ανακύκλωσης των υλικών θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της MINI, καθώς η εταιρεία στοχεύει να καταστήσει τα αυτοκίνητά της περισσότερο βιώσιμα και συμπλήρωσε: «Είναι κάτι στο οποίο (η MINI) στοχεύει πραγματικά, αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Ο στόχος είναι σίγουρα εφικτός».

Η Σμίντινγκ είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του εσωτερικού του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Aceman (φωτογραφίες). Σε αυτό έχει χρησιμοποιηθεί πλεκτό ύφασμα στο ταμπλό, στο εσωτερικό των θυρών και σε ορισμένες θήκες για μικροαντικείμενα το οποίο αποτελείται κατά 90% από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, ανέφερε ότι «στη MINI, εξετάζουμε πώς κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο και πώς μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ξανά. Από την άποψη του υλικού, είναι πολύ ιδιαίτερο. Το ταμπλό διαθέτει εντελώς νέα τεχνολογία και μια πολύ ωραία υφή».

Η γκάμα της MINI έχει ανανεωθεί σχεδόν όλη και απομένει μόνο η παρουσίαση του καινούργιου Cooper Cabriolet. Έτσι, τα πρώτα αυτοκίνητά της τα οποία θα έχουν εσωτερικό το οποίο θα ανακυκλώνεται ξανά στο σύνολό του αναμένεται να παρουσιαστούν προς το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.