Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H MG εισβάλλει από την… πίσω πόρτα στις ΗΠΑ

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H MG εισβάλλει από την… πίσω πόρτα στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

H MG εισβάλλει από την… πίσω πόρτα στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Μπορεί οι Αμερικανοί να έχουν βάλει εμπόδια στους Κινέζους, όμως υπάρχει μία «κερκόπορτα» την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Advertisement
Advertisement

Η MG, η οποία ανήκει πλέον στην κινεζική SAIC, ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων και κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης στο Μεξικό.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την MG ως τη δεύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την BYD, που εγκαθιστά παρουσία στο Μεξικό.

Ενώ η MG πουλά ήδη οχήματα στο Μεξικό, η νέα αυτή εγκατάσταση έχει ως στόχο να ενισχύσει τις παραγωγικές της δυνατότητες και να προσφέρει καλύτερη εικόνα της αγοράς της Λατινικής Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η MG σχεδιάζει να επεκτείνει την δραστηριότητά της στην Καραϊβική από αυτή τη βάση.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα και η τοποθεσία του εργοστασίου δεν έχουν γνωστοποιηθεί, αλλά είναι πιθανό το εργοστάσιο να βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, εγείροντας εικασίες σχετικά με την πιθανή επιστροφή της MG στην αμερικανική αγορά.

Παρόλο που η MG δεν έχει δηλώσει ρητά τις προθέσεις της να επανέλθει στις ΗΠΑ, η κατασκευή αυτοκινήτων στο Μεξικό θα μπορούσε να επιτρέψει στην εταιρεία να παρακάμψει τους βαρείς δασμούς που επιβάλλονται επί του παρόντος στις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ.

Advertisement

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης της αμερικανικής κυβέρνησης κατά των κινεζικών επενδύσεων στο Μεξικό και των προτεινόμενων απαγορεύσεων του κινεζικού λογισμικού στα συνδεδεμένα οχήματα, κάνουν λίγο πολύπλοκη μια τέτοια κίνηση.

Όπως και να έχει, η επέκταση στο Μεξικό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα στρατηγικό βήμα προς τη μελλοντική επανείσοδο στην αγορά των ΗΠΑ, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν αυτές οι γεωπολιτικές συνθήκες και οι συνθήκες της αγοράς.

Advertisement