Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: H Mercedes-AMG παρουσίασε την GT 63 Pro 4MATIC+

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: H Mercedes-AMG παρουσίασε την GT 63 Pro 4MATIC+

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: H Mercedes-AMG παρουσίασε την GT 63 Pro 4MATIC+

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG παρουσίασε στο εφετινό Goodwood Festival of Speed τη νέα GT 63 Pro 4MATIC+ η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να οδηγούν και σε πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά της της Mercedes-AMG GT Coupe κέρδισε τις εντυπώσεις και συνεχίζει τη φήμη της εταιρείας στην κατασκευή οχημάτων υψηλών επιδόσεων με έντονο χαρακτήρα και υψηλό επίπεδο πολυτέλειας.

Όμως, οι άνθρωποί της δεν σταμάτησαν την εξέλιξή της. Έτσι, έναν χρόνο έπειτα από την παρουσίαση του καινούργιου μοντέλου έπραξαν το ίδιο με μια νέα έκδοσή της η οποία έχει ακόμα μεγαλύτερη απόδοσης και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για την GT Coupe 63 Pro 4MATIC+ ο οποία εξελίχθηκε για να μπορεί ο οδηγός της να χαίρεται περισσότερο το αυτοκίνητο όταν κινείται εντός πίστας. Ο τετράλιτρος V8  twin turbo κινητήρας της αποδίδει 612 ίππους/5.500-6.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 850 Nm/2.350-5.000 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με τη Mercedes-AMG GT Coupe 63 4MATIC+, αποδίδει 27 ίππους και 50 Nm περισσότερο. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αύξηση στην απόδοσή της οφείλεται στην αναβάθμιση του λογισμικού επί τούτου.

Φυσικά, η μεγαλύτερη ισχύς, αλλά και ο χαρακτήρας της νέας έκδοσης, επέβαλε την αναβάθμιση και του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου. Έτσι, οι άνθρωποι τη Mercedes-AMG τοποθέτησαν επιπλέον ψυγείο στον χώρο του κινητήρα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αντλίες σε αυτά που υπάρχουν κοντά στον εμπρός αι πίσω άξονα.

Επίσης, τόσο γι’ αυτόν τον σκοπό όσο και για να βελτιωθεί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου ανασχεδίασαν τον εμπρός προφυλακτήρα και τους αεραγωγούς που υπάρχουν σε αυτόν και διαμόρφωσαν το πάτωμα του οχήματος έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η ροή του αέρα κάτω από αυτό.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, χάρη σε αυτές τις αλλαγές, η αεροδυναμική κάθετη δύναμη αυξήθηκε έως και 30 κιλά, συγκριτικά, Επιπλέον, στην GT Coupe 63 Pro 4MATIC+ η μεγάλη πίσω αεροτομή είναι στον βασικό εξοπλισμό και η ύπαρξή της αυξάνει την κάθετη δύναμη έως και 15 κιλά εκεί.

Πέραν αυτών, έχουν τοποθετηθεί κεραμικοί δίσκοι στο σύστημα πέδησης για να είναι πιο αποτελεσματικό αυτό εντός πίστας. Οι εμπρός είναι 420 χλστμ. και έχουν εξαπίστονες δαγκάνες και οι πίσω είναι πλευστοί διαμέτρου 320 χλστμ.

Advertisement

Τέλος, η αύξηση στην απόδοση της GT Coupe 63 Pro 4MATIC+ σημαίνει και τη βελτίωση των επιδόσεων σε ό,τι αφορά στην αύξηση της τελικής ταχύτητας η οποία σε αυτή φτάνει τα 317 χλμ./ώρα έναντι των 315χλμ./ώρα στην GT Coupe 63 4MATIC+. Για την επιτάχυνση από το 0-100 χλμ./ώρα ο χρόνος παραμένει ίδιος, δηλαδή 3,2 δευτερόλεπτα.