Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai στο Pikes Peak

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai στο Pikes Peak

ΝΕΑ

H Hyundai στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Τη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak επέλεξαν οι άνθρωποι της Hyundai για να δείξουν την ικανότητά τους να κατασκευάζουν και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως και την εμπειρία τους στους αγώνες αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Την Κυριακή 23 Ιουνίου (τρέχοντος έτους) θα διεξαχθεί η ανάβαση στο Pikes Peak, στο Κολοράντο. Η παγκοσμίου φήμης ανάβαση θα πραγματοποιηθεί για 102η χρονιά εφέτος και αναμένεται να συγκεντρώσει για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αγωνιστικές διοργανώσεις στις ΗΠΑ.

«Ο Αγώνας προς τα Σύννεφα», όπως είναι επίσης γνωστή, πρόκειται για μια ορεινή διαδρομή η οποία έχει μήκος 20 χλμ. (19,99 χλμ. για την ακρίβεια), περιλαμβάνει 156 στροφές και η υψομετρική διαφορά μεταξύ της γραμμής εκκίνησης και αυτής του τερματισμού είναι 2.863 μέτρα.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ξεκινούν από τα 1.439 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και βλέπουν την καρό σημαία στα 4.302 μέτρα πάνω από αυτή.

Advertisement
Advertisement

Εφέτος, στο Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), όπως είναι η πλήρης ονομασία της ανάβασης, θα συμμετέχει και η Hyundai. Όπως ανακοινώθηκε η νοτιοκορεατική εταιρεία θα λάβει μέρος με συνολικά τέσσερα Ioniq 5 N.

Τα δύο από αυτά είναι προδιαγραφών «TA» («Time Attack Spec»), δηλαδή διαθέτουν μεγάλες αεροτομές στο αμάξωμά τους, κατάλληλα ρυθμισμένη ανάρτηση και σλικ ελαστικά Yokohama ADVAN 005 με σκοπό να προσπαθήσουν να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο και να κερδίσουν.

Επίσης, ο πίσω ηλεκτροκινητήρας τους αποδίδει 37 ίππους περισσότερους, αυξάνοντας τη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ στους 687 ίππους, από τους 650 ίππους που αποδίδει η κορυφαία έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai. Τα υπόλοιπα δύο Ioniq 5 N δεν έχουν αλλαγές σε ό,τι αφορά στη μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής.

Advertisement

Το ένα από τα δύο αγωνιστικά προδιαγραφών «TA» θα το οδηγήσει ο Ντάνι Σόρντο, (ο γνωστός μας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC) και το δεύτερο ο Βρετανός Ρόμπιν Σουτ.

Τα δύο Ioniq 5 N που δεν διαφοροποιούνται από το μοντέλο παραγωγής θα οδηγήσουν ο Πολ Ντάλεμπακ (11 φορές νικητής στον αγώνα) και ο πρωτοεμφανιζόμενος Ρον Ζάρας.

Advertisement

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, οι άνθρωποι της Hyundai θα τροποποιήσουν το σύστημα N Active Sound+ το οποίο θα παράγει εντονότερο ήχο προς το περιβάλλον και τους θεατές ο οποίος θα φτάνει ως και τα 120 dB, ενώ θα συνεργαστεί με την εταιρεία Polyphony Digital για την προσθήκη στο γνωστό βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo του Ioniq 5 N στο Pikes Peak.