Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Horse δίνει ελπίδες στους θερμικούς κινητήρες

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Horse δίνει ελπίδες στους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

H Horse δίνει ελπίδες στους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Η νέα εταιρεία που δημιούργησαν η Renault και η Geely Automobile για την εξέλιξη και παραγωγή καινούργιων  κινητήρων εσωτερικής καύσης αναπτερώνει τις ελπίδες για την ύπαρξή τους και στο μέλλον κάτω από το καπό των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Στις 31 Μαΐου 2024 ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση της Horse Powertrain Limited, της νέας εταιρείας που προέκυψε από τη σύμπραξη των Renault και Geely Automobile. Αυτή θα κατασκευάζει νέους θερμικούς κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, συστήματα υβριδικής διάταξης και μπαταρίες για τα καινούργια μοντέλα τους.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, τα σχέδια προβλέπουν ότι θα χρησιμοποιούνται τουλάχιστον ως το 2040 στα νέα αυτοκίνητά τους, όπως και σε αυτά των Volvo, Nissan, Mitsubishi και Proton.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη αναφορά στην ίδρυση της Horse Powertrain Limited έγινε το 2022 όταν στελέχη της Renault και της Geely Automobile ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν κατά 50% έκαστη στην επένδυση για τη δημιουργία της νέας εταιρείας η οποία θα λειτουργεί ως προμηθευτής.

Advertisement
Advertisement

Στις 11 Ιουλίου 2023 ανακοινώθηκε ότι συμφώνησαν και έκτοτε οι αρμόδιες αρχές έλεγχαν όλους τους όρους της συμφωνίας μέχρι να δώσουν την τελική έγκρισή τους για την έναρξη λειτουργίας της Horse Powertrain Limited.

Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Λονδίνο. Όπως έχει ανακοινωθεί, η εταιρεία θα κατασκευάζει 5.000.000 κινητήρες ετησίως, όταν θα λειτουργεί πάση δυνάμει. Τα στελέχη της θα έχουν πλήρη αυτονομία στη λήψη αποφάσεων και χάραξης επιχειρηματικής στρατηγικής, ωστόσο θα συνεργάζονται με τις δύο μητρικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η καινούργια εταιρεία θα έχει συνολικά 17 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, θα απασχολεί περίπου 15.000 άτομα, θα διαθέτει πέντε κέντρα έρευνας και εξέλιξης και τα ετήσια έσοδά της αναμένεται να ανέρχονται σχεδόν σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Οι νέοι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξελιχθούν ώστε να πληρούν το όριο εκπομπής ρύπων κα διοξειδίου του άνθρακα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και να λειτουργούν με τη χρήση βιομεθανόλης ή υγρού υδρογόνου, μελλοντικά.

Ο Λούκα ντε Μέο, o Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ίδρυση της Horse Powertrain Limited ανέφερε σχετικά: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης που αφορά στην Αυτοκινητοβιομηχανία: Την απανθρακοποίηση των οδικών μετακινήσεων.

Advertisement

»Συνεταιριστήκαμε με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες, όπως είναι η Geely, για να δημιουργήσουμε έναν νέο παίχτη ο οποίος θα έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να εξελίσσει θερμικούς κινητήρες που θα εκπέμπουν μικρή ποσότητα ρύπων και πολύ αποδοτικά συστήματα υβριδικής διάταξης. Αυτά θα είναι το κλειδί στο μέλλον.

»Μέσω της Horse Powertrain, ο Όμιλος Renaut θα πρωταγωνιστήσει παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στην οικονομία κλίμακας σε έναν τομέα όπου αντιπροσωπεύει το 80% του κλάδου (της Αυτοκινητοβιομηχανίας). Μαζί, θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση απανθρακοποίησης με το να θέσουμε την καινοτομία στην προμετωπίδα των δραστηριοτήτων μας», κατέληξε ο ντε Μέο.