Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Honda θα εξαγοράσει Nissan και Mitsubishi;

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Honda θα εξαγοράσει Nissan και Mitsubishi;

ΝΕΑ

H Honda θα εξαγοράσει Nissan και Mitsubishi;

ΝΕΑ

Η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ των τριών Ιαπωνικών εταιρειών έχει δημιουργήσει φήμες για κάτι ακόμα πιο μεγάλο.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των τριών μεγάλων Ιαπωνικών εταιρειών έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην χώρα αλλά και με αρκετό σκεπτικισμό στο εξωτερικό.

Ένας παλιός γνώριμος, ο Carlos Ghosn, πρώην πρόεδρος της Nissan, αποκαλεί τη συμφωνία μεταξύ Nissan, Honda και Mitsubishi ως «κεκαλυμμένη εξαγορά» από τη Honda.

Ο Ghosn, γνωστός ως επικεφαλής της συμμαχίας RenaultNissan για σχεδόν δύο δεκαετίες, εκφράζει αμφιβολίες για την επιτυχία αυτής της νέας συνεργασίας.

Advertisement
Advertisement

Η προτεινόμενη συνεργασία, που ανακοινώθηκε την 1η Αυγούστου στο Τόκιο, στοχεύει στην ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων και κοινή προμήθεια εξοπλισμού.

Ωστόσο, ο Ghosn θεωρεί ότι η Honda, η οποία είναι η ισχυρότερη από τις τρεις εταιρείες, θα έχει το πάνω χέρι.

Παρά την ανακοίνωση της συνεργασίας, οι λεπτομέρειες χρηματοδότησης και επενδύσεων παραμένουν ασαφείς, και η προσθήκη της Mitsubishi μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τις συζητήσεις.

Advertisement

Ο Ghosn σημειώνει ότι η Nissan προσπαθεί να βρει σωτηρία μέσω αυτής της συνεργασίας, θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή από τα απογοητευτικά οικονομικά της αποτελέσματα.

Ο Ghosn υπογραμμίζει ότι η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών είναι μόνο το πρώτο βήμα, με τις μεγαλύτερες προκλήσεις να αφορούν την επίτευξη πραγματικών συνεργιών και την υπέρβαση της εθνικής και εταιρικής ταυτότητας.

Advertisement

Παράλληλα, η ιστορία της Honda ως ανεξάρτητης εταιρείας μπορεί να δυσκολέψει την επιτυχία της νέας συνεργασίας.

Ο Ghosn, ο οποίος ζει πλέον στον Λίβανο μετά την δραματική του απόδραση από την Ιαπωνία το 2019, παραμένει επικριτικός απέναντι στις κινήσεις της Nissan, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του ήταν προσχηματικές.

Παρά τις συνεχιζόμενες νομικές μάχες, δηλώνει ότι έχει αφήσει το παρελθόν πίσω του και απολαμβάνει τη ζωή του στον Λίβανο.

Advertisement