Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ferrari των Steve McQueen και Eric Clapton πωλείται

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ferrari των Steve McQueen και Eric Clapton πωλείται

ΝΕΑ

H Ferrari των Steve McQueen και Eric Clapton πωλείται

ΝΕΑ

Η δεκαετία του ’60 ήταν ίσως η πιο «χρυσή» στην ιστορία της περίφημης ιταλικής μάρκας. Και η 250 GT Berlinetta Lusso αποτέλεσε έναν εκ των λόγων.

Advertisement
Advertisement

Κάπου μεταξύ των επιτυχιών της σε κατηγορίες motorsport, η Ferrari κατασκεύαζε την πολύ επιτυχημένη σειρά 250. Μεταξύ των οποίων βρισκόταν η GT Berlinetta Lusso, ένα μοντέλο που αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό όσο ελάχιστα και αποκτήθηκε από μία σειρά από celebrities.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Ferrari 250 Lusso κατέκτησε καρδιές και βλέμματα. Βασιζόμενη στη θρυλική 250 GTO, με σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο και σπορ, καινοτόμο ανάρτηση για την εποχή, η Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso ήταν έτοιμη να γράψει ιστορία.

Πέραν όμως του οδηγικού, η εμφάνιση ήταν αυτή που κέρδισε τις καρδιές όλων. Και πως να μη συμβεί αυτό, όταν σχεδιαστής ήταν ο αείμνηστος και θρυλικός Pininfarina, την ώρα που την κατασκευή του ατσάλινου αμαξώματος είχε αναλάβει ο Carrozzeria Scaglietti. Το ιταλικό μοντέλο «φώναζε» εκλεπτυσμένη ποιότητα και πολυτέλεια από χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Αν προστεθεί στην ασύγκριτη ομορφιά και ο τρίλιτρος V12 με τους 243 ίππους και 242 Nm ροπής, τότε καταλαβαίνεις ότι το αποτέλεσμα ήταν για την εποχή μοναδικό.

Η Ferrari 250 Lusso κατάφερνε με αυτό το σύνολο και χάρη στο μικρό της βάρος να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα σε τελική, γεγονός που την καθιστούσε το ταχύτερο επιβατικό της εποχής.

Σημειώστε δε, πως το εσωτερικό είχε την ίδια αν όχι περισσότερη αίσθηση πολυτελούς, με δερμάτινη επένδυση και τριάκτινο τιμόνι Nardi από ξύλο και αλουμίνιο.

Advertisement

Μόλις 351 μονάδες βγήκαν από το Μαρανέλο σε διάστημα 18 μηνών. Από αυτές, μερικές κατέληξαν στα χέρια ορισμένων celebrities, μεταξύ των οποίων οι Steve McQueen και Eric Clapton.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο που πωλείται τώρα έχει τον αριθμό 5381 στο σασί. Που σημαίνει ότι αυτή η Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso ανήκε στον Hall of Famer, Egbert Wietzes.

Advertisement

Σημείωση για όσους δεν τον γνωρίζουν, πως ήταν ο πρώτος οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας στην ιστορία της Formula 1.

Έχοντας λοιπόν υποστεί μερικές επιδιορθώσεις και την απαραίτητη αποκατάσταση, το περίφημο ιταλικό μοντέλο πουλήθηκε πολύ πρόσφατα μέσω του οίκου δημοπρασιών, RM Sotheby’s.

Προφανώς δε θα μπορούσε να μην κοστίζει μερικά… εκατομμύρια, παρά τα όσα πέρασε ανά τα χρόνια.

Advertisement