Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Continental πρωτοπορεί και στην οδική ασφάλεια

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Continental πρωτοπορεί και στην οδική ασφάλεια

ΝΕΑ

H Continental πρωτοπορεί και στην οδική ασφάλεια

ΝΕΑ

Η Continental, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ελαστικών, δεν διακρίνεται μόνο στην τεχνολογία και κατασκευή αυτών. Ξεχωρίζει και για την έμφαση που δίνει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη σωστή εκπαίδευση των οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Continental είναι στην πρώτη γραμμή παραγωγής ελαστικών για όλα τα οχήματα. Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία της για την εξέλιξη και την παραγωγή τους την έχουν καταξιώσει μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου, αναμφισβήτητα.

Τα ελαστικά της εξελίσσονται και κατασκευάζονται με σκοπό να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση και απαράμιλλη οδική συμπεριφορά, κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στα αντίστοιχα απαιτητικά τεστ αξιολόγησης, σε όλες τις συνθήκες πρόσφυσης και σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτων.

Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από έγκυρα αυτοκινητικά περιοδικά (όπως τα Auto Motor und Sport, AutoBild, Sportauto, AutoBild Reisemobil και Autozeitung), καθώς και από ανεξάρτητους οργανισμούς που είναι θεσμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, π.χ. ο ADAC και ο ACE.

Advertisement
Advertisement

Τα ελαστικά της Continental συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα ανταγωνιστών της σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και διακρίθηκαν αυτών. Τα τεστ αφορούσαν σε διάφορους τύπους των ελαστικών της και προσομοίωναν ποικίλες συνθήκες πρόσφυσης και απαιτητικές δοκιμασίες.

Για παράδειγμα, το Continental PremiumContact 7 αξιολογήθηκε ως το καλύτερο στις αντίστοιχες δοκιμές που έκαναν περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία.

Στα αποτελέσματα προσδιορίστηκε ως «Υποδειγματικό», «Ιδιαίτερα συνιστώμενο» και «Εξαιρετικό», και κατετάγη στην πρώτη θέση σε 15 από τις 16 αντίστοιχες δοκιμασίες που αφορούσαν στο επίπεδο πρόσφυσης που παρέχει σε στεγνή και βρεγμένη επιφάνεια, καθώς και σε ό,τι αφορά στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του, χάρη στη μεγάλη ωφέλιμη χιλιομετρική απόσταση που προσφέρει στη διάρκεια της ζωής του.

Advertisement

Επίσης, το Continental SportContact 7 κατετάγη στην κορυφή του τεστ ελαστικών που έκανε πρόσφατα το AutoBild sportscars, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και τη μικρότερη απόσταση στο τεστ φρεναρίσματος (σημ.: 49,2 μέτρα από τα 100-0 χλμ./ώρα σε βρεγμένο).

Επιπλέον, το Continental AllSeasonContact 2 διακρίθηκε στο τεστ του βρετανικού Tyre Reviews για την ασφάλεια και την πρόσφυση που προσφέρει σε στεγνό, βρεγμένο αλλά και σε χιονισμένο οδόστρωμα.

Advertisement

Όμως, εκτός της απαράμιλλης τεχνολογίας που εφαρμόζουν για την εξέλιξη και παραγωγή όλων των τύπων ελαστικών τους, οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τον οδηγό. Στόχος όλων τους είναι να περιορίσουν στο ελάχιστο, ακόμα και να και να μηδενίσουν, τις περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, παγκοσμίως.

Το όραμα τους αφορά τόσο στους οδηγούς επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων, στους αναβάτες μοτοσυκλετών και ποδηλάτων όσο και στους πεζούς. Απώτερος στόχος τους είναι να καταφέρουν να μην υπάρχουν τροχαία ατυχήματα, με τη χρήση των σωστών ελαστικών σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες τεχνολογίες προειδοποίησης και αποφυγής ενδεχόμενης σύγκρουσης.

Στην Continental, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο άνθρωπος είναι ο βασικός παράγοντας για να επιτευχθεί αυτό. Δηλαδή, οι ουσιαστικές γνώσεις που έχει για την οδήγηση, η εμπειρία του, η ικανότητά του να προσαρμόζει την ταχύτητα και τη συμπεριφορά του στον δρόμο και να αντιδρά σωστά και άμεσα σε μια απρόσμενη κατάσταση που θα τύχει.

Advertisement

Τα στελέχη της Continental δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των οδηγών, μια διαδικασία η οποία είναι διαρκής και δεν σταματά με την απόκτηση της άδειας οδήγησης.

Για τον λόγο αυτό επενδύουν στην πραγματοποίηση δράσεων οι οποίες αφορούν στην εκπαίδευση των ενδιαφερομένων σε όλες τις συνθήκες και σενάρια που είναι πιθανόν να συναντήσουμε στην καθημερινή μετακίνησή μας, τόσο εντός πόλης όσο και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Για παράδειγμα, η διοργάνωση του προγράμματος ασφαλούς οδήγησης Track Driving Days έχει ως στόχο να μας μάθει πώς να αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα τους ενδεχόμενους κινδύνους, πώς να αντιδρούμε σωστά σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης του δρόμου, πώς να καταρρίψουμε εσφαλμένες πρακτικές που εφαρμόζουμε επειδή νομίζουμε ότι αυτές είναι οι σωστές, πώς να συνυπολογίζουμε με σημαντικότητα και τους υπόλοιπους εποχούμενους και πεζούς.

Η Continental έχει δύσκολη αποστολή, καθώς αυτό που επιδιώκει είναι να μας κάνει να αλλάξουμε την οποία λανθασμένη νοοτροπία μας πίσω από το τιμόνι, να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε και ότι σφάλλουμε σε κάποιες περιπτώσεις.

Ίσως δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, όμως για τα στελέχη της δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η επιμονή τους στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μάς αφορά όλους και είναι σίγουρο ότι όλοι έχουμε να μάθουμε κάτι περισσότερο και να βελτιωθούμε ως οδηγοί.

Όμως, το όραμά τους δεν αφορά μόνο στους ενήλικους, αυτούς που ούτως οι άλλως είναι υπεύθυνοι για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Τα στελέχη της Continental δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά, στο μέλλον όλων μας.

Έτσι, επενδύουν και στην εκπαίδευση των μαθητών με το πρόγραμμα Συμβάλλω Ασφαλώς. Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι σημαντική και πρέπει να την μαθαίνουμε από την παιδική ηλικία μας. Οι μεγάλοι, δεν είχαμε αυτή την ευκαιρία παλιότερα, όμως τα παιδιά μας είναι απαραίτητο να γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται σωστά και με ασφάλεια στον δρόμο.

Οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας φροντίζουν μέσω ειδικά σχεδιασμένων μαθημάτων να επισημαίνουν στους μικρούς τους κίνδυνους όταν κυκλοφορούν στον δρόμο, να αναγνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αλλά και να… διορθώνουν τους γονείς τους όταν αυτοί δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε και στην πρωτοβουλία της να συνεργαστεί με το Χαμόγελο του Παιδιού, δείχνοντας έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη της και σε αυτόν τον τομέα.

Οι μαθητές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κανόνες ασφαλούς κυκλοφοριακής αγωγής μέσα από ευχάριστες και διαδραστικές διαδικασίες οι οποίες δίνουν την ευκαιρία να μάθουν από έμπειρους δασκάλους τι πρέπει να προσέχουν και να λάβουν τις σωστές βάσεις για να κυκλοφορούν και να οδηγούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο μέλλον. Σίγουρα, καλύτερα απ’ ό,τι εμείς!

Η Continental μπορεί και κατασκευάζει κορυφαία ελαστικά για όλους τους τύπους οχημάτων τα οποία παρέχουν τη μέγιστη πρόσφυση σε κάθε περίπτωση, έχουν πολύ καλή ποιότητα κύλισης και είναι ανθεκτικά στην καθημερινή χρήση.

Τα ελαστικά της καταφέρνουν και αποτρέπουν ατυχήματα χάρη στην προηγμένη τεχνολογία τους, όταν ο οδηγός κάνει λάθος εκτίμηση των ικανοτήτων του, πολλές φορές χωρίς αυτός να καταλάβει το παραμικρό. Όμως, ο ανθρώπινος παράγοντας αποδεικνύεται ο αδύναμος κρίκος και η βασική αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Συνεπώς, η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί το δυσάρεστο φαινόμενο είναι η συχνή μετεκπαίδευσή μας η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των ικανοτήτων μας ως οδηγοί.