Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi σφυρίζει τη λήξη για τα Α5 Coupe και Cabriolet

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi σφυρίζει τη λήξη για τα Α5 Coupe και Cabriolet

ΝΕΑ

H Audi σφυρίζει τη λήξη για τα Α5 Coupe και Cabriolet

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει τις περικοπές στην τρέχουσα γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Συνήθως, θα λέγαμε ότι η απόφαση για τη σταδιακή κατάργηση παλαιότερων μοντέλων, οφείλεται στο ότι η επόμενη γενιά είναι προ των πυλών. Δεν είναι καθόλου σαφές, όμως, ότι η Audi προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο με τα A5 Coupe και Cabriolet.

Τα δίθυρα μοντέλα έχουν εξαφανιστεί -αρχικά- από τις εκθέσεις των ΗΠΑ, όπου κάποτε πουλούσαν σαν «ζεστό ψωμί», συμπεριλαμβανομένων των πιο «καυτών» εκδόσεών τους, S5 και RS5.

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει την παραγωγή του TT και του R8, η Audi προανήγγειλε πρόσφατα το τέλος εποχής του Q8 e-tron, σε συνδυασμό με το κλείσιμο του εργοστασίου στις Βρυξέλλες. Είναι σαφές ότι επιχειρεί εξ ορθολογισμό και ανανέωση της γκάμας της, αλλά από την άλλη μοιάζει αδύνατο να μην προβάλλει ανταγωνιστή, απέναντι στη Mercedes C-Class και τη BMW Σειρά 3.

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος, η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ έχει επιβεβαιώσει μόνο το λανσάρισμα ενός νέου A5 Sportback. Θα «πατήσει» πάνω στην Premium Platform Combustion (PPC) της Audi, ουσιαστικά μια εξέλιξη της τρέχουσας αρχιτεκτονικής MLB. Θα διαθέτει την πιο πρόσφατη και πιθανώς την τελευταία έκδοση θερμικών κινητήρων που αναπτύχθηκε από τη γερμανική μάρκα. Αν δεν υπάρξει αλλαγή στα σχέδια, η Audi εξακολουθεί να στοχεύει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, μέχρι το 2033.