ΝΕΑ

H ανανεωμένη Skoda Octavia στη γραμμή παραγωγής

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ανανεωμένη Skoda Octavia στη γραμμή παραγωγής

ΝΕΑ

H ανανεωμένη Skoda Octavia στη γραμμή παραγωγής

ΝΕΑ

Η τσεχική μάρκα χρησιμοποιεί και το εργοστάσιο Kvasiny για την παραγωγή πρόσθετων μονάδων του best-seller της.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη ανανεωμένη Skoda Octavia που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Kvasiny, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Ταυτόχρονα, η παραγωγή της Octavia συνεχίζεται στις κύριες εγκαταστάσεις της μάρκας στο Mlada Boleslav. Περίπου 7,5 εκατομμύρια μονάδες έχουν παραχθεί από τότε που παρουσιάστηκε η πρώτη σύγχρονη γενιά Octavia το 1996.

Ήταν το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου υπό την ομπρέλα του ομίλου Volkswagen. Τον Μάρτιο του 1998, η Skoda παρουσίασε την ακόμη πιο ευρύχωρη Octavia Combi, την πρώτη έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς που ακολούθησε το 1999.

Advertisement
Advertisement

Κατασκευασμένη μεταξύ 2004 και 2013, η δεύτερη γενιά προσέφερε αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, βελτιωμένη τεχνολογία, πιο στιβαρό αμάξωμα σε σύγκριση με τον προκάτοχό της και η μεγάλη μάσκα του ψυγείου πήρε τραπεζοειδές σχήμα.

Η τρίτη γενιά κατασκευάστηκε στη -νέα τότε- πλατφόρμα MQB A του ομίλου Volkswagen και προσέφερε στάνταρ χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 590 λίτρων για το liftback και 610 λίτρων για το στέισον βάγκον. Το 2017, το ενημερωμένο μοντέλο ήρθε με διαιρούμενους προβολείς με προαιρετική τεχνολογία LED.

Η τρέχουσα τέταρτη γενιά της Skoda Octavia έκανε το ντεμπούτο της τον Νοέμβριο του 2019. Είναι κατασκευασμένη στην ενημερωμένη πλατφόρμα MQB. Μερικοί από τους βενζινοκινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με ήπια υβριδική τεχνολογία ή τετρακίνηση. Η Octavia ενημερώθηκε πλήρως την άνοιξη, φέρνοντας ανανεωμένη σχεδίαση, προβολείς Matrix-LED δεύτερης γενιάς, περαιτέρω βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης και νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του ChatGPT στον φωνητικό βοηθό Laura.