Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα (+ τιμές)

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα (+ τιμές)

ΝΕΑ

H Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα (+ τιμές)

ΝΕΑ

Η Junior, το νέο SUV μοντέλο της Alfa Romeo, είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας και έχει ως στόχο να δημιουργήσει τον δικό της μύθο στην κατηγορία της.

Advertisement
Advertisement

Η πολύμηνη αναμονή των Alfisti έλαβε τέλος καθώς η Junior, το καινούργιο B-SUV μοντέλο της Alfa Romeo, έχει αρχίσει να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι Ιταλοί κατάφεραν για ακόμη μία φορά να ταράξουν τα νερά και να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που φέρει μια ιστορική ονομασία (για την εταιρεία αλλά και για τη παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία) και το οποίο ξεχωρίζει για τη σχεδίασή του και το στυλ.

Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι πλέον έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για την Junior, όπως και τις τιμές που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την αποκτήσουν.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η έκδοση με τον τρικύλινδρο 1.2 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48V ξεκινά από τις 29.990 ευρώ. Ο θερμικός, αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππους/5.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 230 Nm/1.750 σ.α.λ.

Αυτός συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 29 ίππους και ροπή 55 Nm και λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες του συστήματος. Οι τελευταίες είναι ιόντων λιθίου και έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 0,89 kWh (πραγματική 0,43 kWh).

Τέλος, η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων το οποίο ονομάζεται eDCT6.

Advertisement

Η τιμή της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης των 156 ίππων ξεκινά από τις 30.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Αυτή διαθέτει συσσωρευτές ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh (πραγματική 50,8 kWh) οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν και σε ταχυφορτιστή DC έσω 100 kW. Η μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία τους φτάνει τα 398 χλμ. (κατά WLTP).

Advertisement

Όπως γράψαμε ήδη, η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 156 ίπποι και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 260 Nm. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τελική ταχύτητα της αμιγώς ηλεκτρικής Junior περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα και επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, προς το τέλος του 2024 θα αρχίσει να διατίθεται και η Junior Veloce. Θυμίζουμε ότι αυτή η εκδοχή της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του νέου μοντέλου θα έχει μέγιστη ισχύ 280 ίππους, πιο σπορ οδηγική συμπεριφορά και πολύ καλές επιδόσεις, συγκριτικά.