Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γίνεται να ξεχάσεις μια Rolls-Royce Phantom 25 χρόνια σ’ ένα γκαράζ; Ω, ναι!

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γίνεται να ξεχάσεις μια Rolls-Royce Phantom 25 χρόνια σ’ ένα γκαράζ; Ω, ναι!

ΝΕΑ

Γίνεται να ξεχάσεις μια Rolls-Royce Phantom 25 χρόνια σ’ ένα γκαράζ; Ω, ναι!

ΝΕΑ

Η απίθανη ιστορία του μεγάλου Βρετανού ηθοποιού, Ρίτσαρντ Χάρις, επιβεβαιώνει ότι όλα είναι πιθανά στη ζωή ενός celebrity.

Advertisement
Advertisement

Το να ξεχάσεις που έβαλες τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου ή ακόμα περισσότερο που το έχεις παρκάρει, είναι μέρος της αγχωτικής καθημερινότητας ενός «κοινού θνητού».

Αλλά να έχεις μια Rolls-Royce Phantom V του 1965 και να… αγνοείς την ύπαρξή της για 25 ολόκληρα χρόνια, είναι μία συνθήκη που ξεπερνά κάθε όριο υπεροψίας, ακόμα για το ίδιο το star system! Ή αν προτιμάτε, είναι μια ασυνήθιστη ιστορία ακόμα και έναν άκρως εκκεντρικό χολιγουντιανό σταρ, όπως ο αείμνηστος Ρίτσαρντ Χάρις.

Οι νεότεροι τον γνώρισαν, από τη συμμετοχή του στις πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ, όπου υποδυόταν τον καθηγητή Ντάμπλντορ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Χάρις είχε ξεδιπλώσει το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο από τις αρχές του ’60, τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, όμως, είχε και τους… δαίμονες που κατατρέχουν πολλούς χαρισματικούς αστέρες της μεγάλης οθόνης. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που έβγαινε από το σπίτι για να αγοράσει ψωμί και κατέληγε σε «στοές» ατελείωτης κραιπάλης, με κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών, χάνοντας στο τέλος την αίσθηση του χώρου και του χρόνου.

Αυτή είναι πτυχή, που ίσως να δίνει και τη μοναδική «λογική» εξήγηση στην παρακάτω ιστορία. Έχοντας εξασφαλίσει αμέτρητα δεκαδικά ψηφία στον τραπεζικό του λογαριασμό, μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία στις ΗΠΑ, ο Χάρις επιδόθηκε στο να αγοράζει διάφορα ακίνητα. Το 1965 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κερκ Ντάγκλας στο πολεμικό δράμα Τhe Heroes of Telemark, λαμβάνοντας ως δώρο μια Rolls-Royce Phantom V.

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία εκκεντρικός ηθοποιός αγαπούσε το αυτοκίνητό του, αλλά όχι τόσο, όσο τουλάχιστον ισχυριζόταν… Ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, στάθμευσε τη Phantom, σε ένα υπόγειο γκαράζ και στο επόμενο διάστημα ρευστοποίησε την ακίνητή περιουσία του στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Αγγλία, για να αφοσιωθεί στις θεατρικές του επιχειρήσεις.

Advertisement

Πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια (!) και «θυμήθηκε» το αυτοκίνητο, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια φωτογραφία μ,ε τον ίδιο και τη Phantom. Επικοινώνησε και με τις δύο πρώην συζύγους του, μήπως και θυμηθεί την τύχη του αυτοκινήτου, αλλά τελικά την… επώδυνη απάντηση την έλαβε από το λογιστή του!

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί για την εγκαταλελειμμένη Rolls-Royce, ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και όσο πλούσιος κι αν είναι κάποιος, δεν δέχεται ποτέ με ευχαρίστηση το χρέος, για κάτι (μάλιστα) που έχει σχεδόν ξεχάσει.

Advertisement

Ο Ρίτσαρντ Χάρις έφυγε από τη ζωή το 2002 και ουσιαστικά δεν πήρε ποτέ πίσω την ξεχασμένη Phantom. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη του σύζυγος, Ελίζαμπεθ, προσπάθησε να πουλήσει σε δημοπρασία της RollsRoyce, αξιώνοντας περίπου 220 δολάρια, αλλά η πώληση μάλλον δεν έγινε και η τύχη του αυτοκινήτου παραμένει άγνωστη.