Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί τα ηλεκτρικά δεν κάνουν για περιπολικά;

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί τα ηλεκτρικά δεν κάνουν για περιπολικά;

ΝΕΑ

Γιατί τα ηλεκτρικά δεν κάνουν για περιπολικά;

ΝΕΑ

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών ότι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην χρήση των ηλεκτρικών στα καθημερινά τους καθήκοντα.

Advertisement
Advertisement

Τα αστυνομικά τμήματα στην Καλιφόρνια διαπιστώνουν ότι τα Tesla Model 3 και Model Y μπορεί να μην είναι ιδανικά για τα καθήκοντα επιβολής του νόμου.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σημαντικούς περιορισμούς όσον αφορά τον χώρο επιβατών, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και την προσαρμοστικότητα στην αστυνομική εργασία.

Ο περιορισμένος εσωτερικός χώρος του Model 3, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μόνο έναν κρατούμενο, αποτελεί μείζον ζήτημα για τα αστυνομικά τμήματα, οδηγώντας στην ανάγκη για περισσότερα αυτοκίνητα και αστυνομικούς κατά τη διάρκεια περιστατικών.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, ορισμένοι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο εξοπλισμός και οι στολές τους κάνουν τα καθίσματα άβολα, ενώ τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως ο αυτόματος πιλότος και το πολύπλοκο infotainment, τους κάνουν την ζωή δύσκολη.

Η σχετικά χαμηλή απόσταση από το έδαφος του Model Y εμποδίζει επίσης την ικανότητά του να κινείται εκτός δρόμου, ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για ορισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία είναι η έλλειψη υποστήριξης για τον εξοπλισμό των Tesla ως περιπολικά. Τα παραδοσιακά αστυνομικά οχήματα διαθέτουν πολλούς προμηθευτές για την τροποποίησή τους για χρήση από την επιβολή του νόμου, αλλά για τα Tesla υπάρχει προς το παρόν μόνο μία επιλογή και οι υπηρεσίες της μπορεί να διαρκέσουν μήνες για να ολοκληρωθούν.

Advertisement

Η υποδομή φόρτισης παραμένει επίσης μια σημαντική πρόκληση. Για παράδειγμα υπήρξε περίπτωση όπου οι ντετέκτιβ έπρεπε να ταξιδέψουν 1.000 χιλιόμετρα στο Μεξικό, ένα ταξίδι που θα απαιτούσε σημαντικό χρόνο φόρτισης αν οδηγούσαν ένα Tesla.

Παρά τις αναποδιές αυτές, υπάρχει ελπίδα ότι τα μεγαλύτερα μοντέλα Tesla, όπως το Cybertruck, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ορισμένους από αυτούς τους περιορισμούς, παρέχοντας περισσότερο εσωτερικό χώρο και βελτιωμένη πρακτικότητα για την αστυνομική εργασία.

Advertisement

Παρά τις επικρίσεις αυτές, ορισμένα τμήματα, έχουν υιοθετήσει πλήρως τα Tesla επικαλούμενα σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων και κόστους συντήρησης.

Πιστεύουν ότι η μετάβαση στα EV μπορεί να αποβεί επωφελής μακροπρόθεσμα, αν και οι ανησυχίες σχετικά με τις υποδομές φόρτισης και την καθημερινή αντοχή των οχημάτων παραμένουν.

Η συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητα των EV στην επιβολή του νόμου συνεχίζεται. Και όσο θα προστίθενται νέα μοντέλα, με πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά, τόσο θα γίνονται και πιο ικανά στο να ανταποκριθούν και στον ρόλο του περιπολικού.

Advertisement