Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί πρέπει άμεσα να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητο για θραύση κρυστάλλων;

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί πρέπει άμεσα να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητο για θραύση κρυστάλλων;

ΝΕΑ

Γιατί πρέπει άμεσα να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητο για θραύση κρυστάλλων;

ΝΕΑ

Μπορούμε να αποφύγουμε έναν σημαντικό πονοκέφαλο εύκολα και ανώδυνα με μια απλή αναβάθμιση της ασφάλειας αυτοκινήτου μας.

Advertisement
Advertisement

Ένα σπασμένο τζάμι στο αυτοκίνητο είναι κάτι που δεν μπορεί κανένας οδηγός να αποφύγει. Ό,τι κι αν το προκάλεσε, είναι τις περισσότερες φορές έξω από τον έλεγχο του οδηγού, ακριβώς επειδή δεν εξαρτάται από τον ίδιο, το πόσο προσεκτικά οδηγεί ή το πόσο προσέχει το αυτοκίνητό του. Μπορεί να είναι και απλώς μία άτυχη στιγμή.

Τα καλά νέα είναι πως με τις σωστές καλύψεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Θραύση κρυστάλλων: Οι συχνότερες αιτίες

Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct κατέγραψε το 2023 πάνω από 3.100 περιστατικά με σπασμένα τζάμια στα ασφαλισμένα της αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το 62% των περιπτώσεων προήλθε από κάτι πολύ μικρό όπως ένα πετραδάκι στο παρμπρίζ, το 19% από κάποιο άλλο αντικείμενο που έπεσε πάνω στο τζάμι και το 17% προήλθε από απόπειρες ληστειών. Υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό (1%) που κατά λάθος ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έσπασε κάποιο τζάμι.

Δύο είναι τα πράγματα που θα επηρεαστούν αρνητικά από μια πιθανή θραύση κρυστάλλων στο αυτοκίνητό μας. Το πρώτο είναι το πορτοφόλι μας και το δεύτερο είναι το μυαλό μας. Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε ένα σημαντικό ποσό για να αντικαταστήσουμε το σπασμένο τζάμι και ταυτόχρονα θα αγχωθούμε, στεναχωρηθούμε, θυμώσουμε από την κατάσταση.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία της Hellas Direct, μόνο το 2023 το κόστος που καλύφθηκε από την εταιρεία για θραύση κρυστάλλων ήταν 814.320 ευρώ!

Γιατί η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων είναι απαραίτητη

Advertisement

Υπάρχει ωστόσο ένας απλός τρόπος να αποφύγουμε κάθε είδους επιβάρυνση αν προκύψει ένα τέτοιο περιστατικό: Είναι η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων, που θα γλιτώσει τον οδηγό από μία καθόλου αμελητέα δαπάνη.

Με την προσθήκη της κάλυψης θραύσης κρυστάλλων στο ασφαλιστικό μας συμβόλαιο θα μπορέσουμε άμεσα και αναίμακτα (οικονομικά) να αντικαταστήσουμε το τζάμι με ένα καινούριο. Παρμπρίζ, πλευρικά παράθυρα, πίσω τζάμι ακόμα και ηλιοροφή περιλαμβάνονται στο πακέτο μιας έμπιστης ασφαλιστικής εταιρείας.

Advertisement

Από την άλλη, γνωρίζοντας ότι έχουμε αυτήν την κάλυψη θα είμαστε πιο ήρεμοι όταν έρθει η κακή στιγμή γιατί θα ξέρουμε ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα αναλάβει την αποζημίωση αυτοκινήτου.

Προσθέτοντας στο ασφαλιστικό μας συμβόλαιο την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων προστατευόμαστε από ανεπιθύμητες επιβαρύνσεις και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.