Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Volvo θα… ζυγίζει τους οδηγούς;

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Volvo θα… ζυγίζει τους οδηγούς;

ΝΕΑ

Γιατί η Volvo θα… ζυγίζει τους οδηγούς;

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρεία φέρεται να εξελίσσει ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχει το βάρος του οδηγού. Που στοχεύει με αυτό;

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους λόγους που η Volvo είναι μία δημοφιλής μάρκα στο ευρύ κοινό, είναι το πόσο πολύ υπολογίζει την ασφάλεια, ερευνώντας πάντα νέους τρόπους για να την αυξήσει στα μοντέλα της.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η τελευταία της ιδέα αφορά στο… ζύγισμα του οδηγού, καθώς φέρεται να έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που θα ελέγχει μέσω διπλής κάμερας και αισθητήρων τις διαστάσεις και το βάρος του.

Αναλόγως, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά αυτά και τις τιμές τους, οι πληροφορίες θα χρησιμοποιούνται προς όφελος της ασφάλειας. Δηλαδή, η ζώνη ασφαλείας θα σφίγγει αναλόγως τις διαστάσεις του οδηγού, ενώ η ταχύτητα ενεργοποίησης των εμπρός αερόσακων θα εξαρτάται από το βάρος και τη σωματική διάπλαση των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω λειτουργία αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο EX90, μέσω ενός ανεπτυγμένου λογισμικού το οποίο θα εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο μέσω ενός update.

Εκπρόσωπος της Volvo ρωτήθηκε από τη Bild σχετικά με τα δεδομένα που θα συλλέγει η εταιρεία από τους πελάτες και κατά πόσο μπορεί εκείνοι να νιώθουν άβολα για αυτές τις δημοσιοποιημένες πληροφορίες.

Η απάντησή του ήταν πως «Όλα τα δεδομένα που θα συλλέγονται θα είναι ανώνυμα. Θα αναλύουμε τα ανώνυμα δεδομένα εσωτερικά για να βελτιώσουμε τα οχήματά μας και για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας. Δεν ανταλλάσσουμε τα δεδομένα ούτε τα διαβιβάζουμε» τόνισε εκ μέρους της Volvo.