Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Volkswagen αλλάζει τις μάσκες της;

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Volkswagen αλλάζει τις μάσκες της;

ΝΕΑ

Γιατί η Volkswagen αλλάζει τις μάσκες της;

ΝΕΑ

Μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση παρουσιάζεται στα καινούργια μοντέλα της VW. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen απομακρύνεται από τις μεγάλες και έντονες μάσκες στα αυτοκίνητά της και προτιμά πιο κομψά και μοντέρνα σχέδια στο μπροστινό μέρος.

Το ανανεωμένο VW Taos, που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζει μια λεπτή μάσκα που ενισχύει την παρουσία της φωτιζόμενης φωτεινής μπάρας του, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στην αισθητική κατεύθυνση της μάρκας.

Αυτή η σχεδίαση έκανε το ντεμπούτο της στο Golf όγδοης γενιάς και έκτοτε υιοθετήθηκε από μοντέλα όπως το Jetta, το Tiguan και ηλεκτρικά όπως τα ID.4 και ID.5.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ισχυρίζεται ότι η νέα, στενότερη μάσκα προσφέρει μια πιο σύγχρονη εμφάνιση, ευθυγραμμιζόμενη με τις προτιμήσεις των πελατών για μοντέρνα σχέδια έναντι της παραδοσιακής σχεδίασης με τρεις χρωμιωμένες ράβδους.

Η τάση αυτή αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερα μοντέλα της VW, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου Tiguan προδιαγραφών ΗΠΑ και του Atlas επόμενης γενιάς, το οποίο θα μοιράζεται τη σχεδίαση με τα κινεζικά SUV Tayron και Terramont Pro.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η VW πειραματίζεται με τα σχέδια της γρίλιας. Το Passat στα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε επίσης μια ομαλή, σχεδόν χωρίς γρίλια εμφάνιση, απηχώντας τις αερόψυκτες ρίζες της VW με τον πίσω κινητήρα.

Advertisement

Με την εισαγωγή αυτών των νέων σχεδίων, η VW συνδυάζει το παρελθόν της με μια προοδευτική προσέγγιση, με στόχο να συμβαδίσει την τάση της εποχής που φέρνει η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.