Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Mercedes έριξε «άκυρο» στον Μπιλ Γκέιτς;

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Mercedes έριξε «άκυρο» στον Μπιλ Γκέιτς;

ΝΕΑ

Γιατί η Mercedes έριξε «άκυρο» στον Μπιλ Γκέιτς;

ΝΕΑ

Ακόμα και αν είσαι ένας από τους πιο διάσημους και πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, δεν σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις μία Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπιλ Γκέιτς μπήκε κάποτε σε μια αντιπροσωπεία Mercedes-Benz με ένα μοναδικό αίτημα, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία τον απέρριψε. Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα Volvo.

Το 1989, ο Terry Haigh, τότε Διευθυντής Πωλήσεων στη Mercedes-Benz of Bellevue, θυμάται μια προηγούμενη θητεία του σε μια αντιπροσωπεία που πουλούσε Jaguar, Porsche και Audi στο Bellevue της Ουάσινγκτον.

Εκείνη την εποχή, το Bellevue αναδεικνυόταν σε κέντρο τεχνολογίας, φιλοξενώντας εταιρείες όπως η Microsoft, η οποία είχε την έδρα της εκεί.

Advertisement
Advertisement

Ένα πρωί, ένας υπάλληλος ονόματι Μαρκ ενημέρωσε τον Τέρι ότι ο Μπιλ Γκέιτς βρισκόταν στον εκθεσιακό χώρο.

Ο Γκέιτς, που οδηγούσε μια Jaguar XJ6 του 1986, ρώτησε για την αγορά μιας μαύρης Porsche 911 Cabrio, διευκρινίζοντας τα χαρακτηριστικά που ήθελε.

Παρέδωσε την επαγγελματική του κάρτα και ζήτησε από τον Mark να συντονίσει με τον βοηθό του σχετικά με την τιμή και την παράδοση.

Advertisement

Χρόνια αργότερα, ενώ ο Terry εργαζόταν στη Mercedes-Benz, ο εκπρόσωπος του Gates επισκέφθηκε την αντιπροσωπεία ζητώντας ένα αλεξίσφαιρο στέισον βάγκον για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών του.

Η νταντά θα οδηγούσε το αυτοκίνητο, το οποίο έπρεπε να μην δίνει στόχο. Παρά το αίτημα του πελάτη υψηλού προφίλ, η Mercedes-Benz αρνήθηκε, επικαλούμενη την ευθύνη που συνεπάγεται.

Advertisement

Ο Terry ενημέρωσε τον Gates ότι η Mercedes δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το αίτημά του, αλλά προσέφερε μια εναλλακτική λύση.

Κατά συνέπεια, ο Gates αγόρασε ένα αλεξίσφαιρο στέισον βάγκον Volvo 240 DL από μια γειτονική αντιπροσωπεία.

Ωστόσο, το Volvo είχε προβλήματα με το βαρύ παράθυρο του οδηγού, που απαιτούσε συχνές αντικαταστάσεις μοτέρ, και παρέμεινε στον εκθεσιακό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Σήμερα, ο Γκέιτς, έχοντας στραφεί σε πιο οικολογικές επιλογές, οδηγεί μια Porsche Taycan και ένα Tesla Model X.

Παρά τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές του, διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων.

Το γκαράζ του περιλαμβάνει μια Mercedes-Benz SLR McLaren, μια σπάνια Porsche 959, ενώ παλαιότερα οδηγούσε ένα Toyota Prius.

Με την πάροδο των ετών, έχει στην κατοχή του μια BMW 7 Series, μια Mercedes-Benz S-Class, αρκετές Ferrari και Lamborghini, καθώς και μοντέλα Rolls-Royce και Bentley.