Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την πλάτη τους στην Tesla;

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την πλάτη τους στην Tesla;

ΝΕΑ

Γιατί οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την πλάτη τους στην Tesla;

ΝΕΑ

Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς δείχνει μία σαφή τάση των Ευρωπαίων να απομακρύνονται από τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σε μια αναπάντεχη διαφοροποίηση σε σχέση με όσα ίσχυαν τα τελευταία χρόνια, το Tesla Model Y, το οποίο κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων το 2023, υποχώρησε από την πρώτη στην όγδοη θέση το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Πρώτο στην αγορά είναι τώρα το Dacia Sandero, με 143.596 πωλήσεις, σηματοδοτώντας την πρώτη του φορά στην κορυφή.

Η προσιτή τιμή του Sandero, με τιμές που ξεκινούν από περίπου 11.500 ευρώ, το έχει καταστήσει δημοφιλή επιλογή μεταξύ των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Μετά το Sandero ακολουθεί το Volkswagen Golf, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση με 126.993 πωλήσεις, ενώ το Renault Clio έρχεται τρίτο με 114.623 μονάδες.

Το VW T-Roc, το πιο δημοφιλές SUV στην Ευρώπη, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 111.381 ταξινομήσεις.

Το Peugeot 208, κάποτε κορυφαίο σε πωλήσεις, έπεσε στην πέμπτη θέση με 107.097 πωλήσεις, λίγο πριν από το Skoda Octavia, το οποίο κατέγραψε 102.945 πωλήσεις.

Advertisement

 Το Citroen C3 καταλαμβάνει την έβδομη θέση με 102.304 πωλήσεις, ξεπερνώντας οριακά το Tesla Model Y, το οποίο κατέγραψε 101.181 μονάδες.

Παρά την πτώση της κατάταξής του, το Tesla Model Y παραμένει το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ισχυρή παρουσία του στην αγορά παρά την υψηλότερη τιμολόγηση.

Advertisement

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Toyota Yaris Cross με 99.694 πωλήσεις και το Toyota Yaris hatchback, το οποίο σημείωσε 93.576 ταξινομήσεις.

Η μετατόπιση αυτή αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα των προσιτών hatchback και των μικρών SUV στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Όσο για την Tesla, η ανάγκη για ανανέωση είναι εμφανής και απαραίτητη πριν τα μαντάτα από την Ευρώπη γίνουν ακόμα χειρότερα.