Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Genesis GV60 Magma: Ο… διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Genesis GV60 Magma: Ο… διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

ΝΕΑ

Genesis GV60 Magma: Ο… διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

ΝΕΑ

Η Hyundai επιδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα άφθονος χώρος για θυγατρικές εταιρείες premium μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η Genesis, η πολυτελής εταιρεία του Ομίλου Hyundai-Kia, ανακοίνωσε ότι το εντυπωσιακό πρωτότυπο GV60 Magma, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, θα πάρει τελικά το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής!

Η κορεατική μάρκα premium αυτοκινήτων, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και στην προ τριετίας αποκάλυψη του εντυπωσιακού SUV, GV60.

Το μηδενικών ρύπων SUV, που βασίζεται στη γνώριμη πλατφόρμα E-GMP, προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, με κοινό παρονομαστή μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 77,4 kWh. Η βασική, δικίνητη, έκδοση ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 228 PS/ 350 Nm ροπής, με την αυτονομία να φτάνει τα 451 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνητη έκδοση κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες – 216 PS (πίσω) και 100 (εμπρός) – συνδυαστικής απόδοσης 318 PS/ 605 Nm ροπής, με την αυτονομία να είναι περιορισμένη στα 400 χλμ.

Στην κορυφή της γκάμας εδρεύει μια τετρακίνητη έκδοση επιδόσεων, με δύο ηλεκτροκινητήρες – αμφότεροι των 216 PS –  που συνδυαστικά παράγουν 435 PS/ 605 Nm, αλλά η αυτονομία ολισθαίνει στα 368 χλμ.

Το επερχόμενο, λοιπόν, GV60 Magma, αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη, κλέβοντας λίγη από τη δόξα του Hyundai Ioniq 5 N.

Advertisement

Παρότι η Genesis δεν δίνει λεπτομέρειες, το GV60 Magma, αναμένεται να φτάσει σε απόδοση τους 650 και πλέον ίππους, κάτι που… προαναγγέλλεται και από τον αγωνιστικό εξοπλισμό, με τις διχρωμίες, τα σπορ καθίσματα και τις τεράστιες δαγκάνες των φρένων.