Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φθηνότερες μπαταρίες για την Ευρώπη από την LG Energy Solution

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φθηνότερες μπαταρίες για την Ευρώπη από την LG Energy Solution

ΝΕΑ

Φθηνότερες μπαταρίες για την Ευρώπη από την LG Energy Solution

ΝΕΑ

Εκπρόσωπος της LG Energy Solution ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει αρχίσει συνομιλίες με κινέζους προμηθευτές της για την εξέλιξη και παραγωγή προσιτότερων μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η LG Energy Solution είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά μοντέλα και συνεργάζεται με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές.

Με δεδομένο ότι το κόστος παραγωγής των συσσωρευτών είναι σημαντικό σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτό επηρεάζει ουσιαστικά και την τιμή πώλησής του. Συνεπώς, είναι θετική η όποια μείωση και ακόμα πιο ευπρόσδεκτη για τον αγοραστή να είναι αυτή όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Τα στελέχη της LG Energy Solution έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τρεις κινεζικές εταιρείες που τους προμηθεύουν με τα απαραίτητα στοιχεία για να μειωθεί κατά περίπου 1/3 το κόστος παραγωγής των μπαταριών οι οποίες θα προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εξέλιξη επιβλήθηκε έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή επιπλέον δασμών στα ηλεκτρικά που κατασκευάζονται στην Κίνα. Την έναρξη των συνομιλιών ανακοίνωσε στο ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters ο Γουόντσουν Σα, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της LG Energy Solution και επικεφαλής του Τμήματος Παραγωγής Προηγμένων Μπαταριών Αυτοκινήτων.

Ο Σα δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε συζητήσεις με Κινέζους κατασκευαστές οι οποίοι θα εξελίσσουν μαζί με εμάς ηλεκτρόδια καθόδου τύπου φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) τα οποία θα τα κατασκευάζουμε στην Ευρώπη.

»Λαμβάνουμε υπόψη πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης και της λύσης να δημιουργήσουμε κοινοπραξίες και να υπογράψουμε μακροχρόνιες συμφωνίες με προμηθευτές μας».

Advertisement

Όπως είναι γνωστό η κάθοδος είναι το ακριβότερο εξάρτημα σε ένα στοιχείο μπαταρίας. Οι Κινέζοι έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή αυτών και σχεδόν μονοπωλούν τη συγκεκριμένη αγορά, θέτοντας τους όρους στις συμφωνίες τους με αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν στους συσσωρευτές για τα ηλεκτρικά μοντέλα τους.

Ο Σα δήλωσε επίσης πως εάν η LG Energy Solution συμφωνήσει με κάποια (ή κάποιες) κινεζική εταιρεία (κινεζικές εταιρείες) θα εξεταστεί και το πού θα παράγονται. Όπως είπε, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει αυτό είτε στη Φινλανδία, είτε στο Μαρόκο είτε στην Ινδονησία.

Advertisement

Εκτός από τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, η νοτιοκορεατική εταιρεία αναζητά την υπογραφή συμφωνιών και με άλλες στις ΗΠΑ και στην Ασία για να τους παρέχει τις νέες φτηνότερες μπαταρίες.

Ωστόσο, ως τώρα, η μεγαλύτερη ζήτηση προέρχεται από τους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Γηραιάς Ηπείρου. Εκτός από την LG Energy Solution, μπαταρίες σε αυτές προμηθεύουν σε αυτούς και οι Samsung SDI και SK On, οι άλλοι δύο μεγάλοι παραγωγοί μπαταριών της Νότιας Κορέας.