Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φθηνά Tesla; Από το 2026 και βλέπουμε!

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φθηνά Tesla; Από το 2026 και βλέπουμε!

ΝΕΑ

Η Tesla βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι με πολλά από τα σχέδιά της να αναβάλλονται για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ανέβαλε την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης, οικονομικότερης έκδοσης του Model Y, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Με κωδική ονομασία E41, αυτή η μικρότερη και φθηνότερη εκδοχή του Model Y επρόκειτο να μειώσει το κόστος παραγωγής κατά τουλάχιστον 20%, με στόχο τις 250.000 μονάδες στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κυκλοφορία καθυστερεί κατά αρκετούς μήνες, με την παραγωγή να μετατίθεται για το 2026.

Advertisement
Advertisement

Τα αίτια της καθυστέρησης παραμένουν αδιευκρίνιστα, με την πρώτη διάθεση να αφορά την αμερικανική αγορά και επεκτάσεις να σχεδιάζονται για την Κίνα και ενδεχομένως την Ευρώπη.

Η είδηση έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Tesla, η οποία πέρυσι κατέγραψε μείωση ετήσιων παραδόσεων για πρώτη φορά.

Οι αναλυτές αποδίδουν την πτώση στη μειωμένη ζήτηση, τον έντονο ανταγωνισμό στην Κίνα και τη φθορά της εικόνας του Έλον Μασκ λόγω της εμπλοκής του με την αμερικανική κυβέρνηση.

Advertisement

Παράλληλα, η Tesla ετοιμάζει μια «γυμνή» έκδοση του Model 3, με περικοπές στα χαρακτηριστικά -όπως καθίσματα από ύφασμα και λιγότερα ηχεία- αντίστοιχες με αυτές του βασικού Cybertruck στο Μεξικό. Ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μικρότερη μπαταρία για περαιτέρω μείωση του κόστους.

Η υπόσχεση για ένα Tesla των 25.000 δολαρίων, γνωστό ως “Model 2”, εγκαταλείπεται υπέρ της αυτόνομης πλατφόρμας RoboTaxi, την οποία ο Μασκ θεωρεί πιο ουσιαστική για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement