Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουλ ηλεκτρικά για την MG με το νέο S5

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ ηλεκτρικά για την MG με το νέο S5

ΝΕΑ

Φουλ ηλεκτρικά για την MG με το νέο S5

ΝΕΑ

Η εταιρεία γιορτάζει φέτος τα 100 της χρόνια και δεν έχει σταματήσει να ανακοινώνει νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Σε μια αναπάντεχη κίνηση, η MG παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό S5, το οποίο εμφανίστηκε απροσδόκητα στα τελευταία έγγραφα έγκρισης αυτοκινήτων της κινεζικής κυβέρνησης.

Αυτό το νέο SUV, που χαρακτηρίζεται από κομψή σχεδίαση και προηγμένα χαρακτηριστικά, πρόκειται να ενταχθεί στη γκάμα της MG, έχοντας και ισχυρές πιθανότητες για να εξαχθεί στην Ευρώπη.

Το MG S5 διαθέτει ένα ξεχωριστό μπροστινό μέρος με σχεδίαση σε σχήμα Χ, λεπτούς προβολείς και χαμηλότερη εισαγωγή αέρα, που μοιάζει με τη διαιρούμενη μάσκα του MG Cyberster.

Advertisement
Advertisement

Το προφίλ του διαθέτει μια κυματοειδή γραμμή από το μπροστινό φτερό προς τα πίσω, η οποία συμπληρώνεται από διάφανα πίσω φώτα και μια καθαρή πίσω σχεδίαση.

Το όχημα διατίθεται με επιλογές ζαντών 17 και 18 ιντσών. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το MG S5 έχει μήκος 4.476 mm, πλάτος 1.849 mm και ύψος 1.621 mm, με μεταξόνιο 2.730 mm.

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα που επιτρέπει τελική ταχύτητα 170 km/h.

Advertisement

Δύο καταχωρίσεις στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών (MIIT) αναφέρουν διαφορετικά βάρη, με το βασικό μοντέλο στα 1.615 κιλά και τις εκδόσεις με υψηλότερες προδιαγραφές στα 1.685 κιλά και 1.740 κιλά, γεγονός που υποδηλώνει διαφοροποιήσεις στη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου που συναρμολογούνται από την κοινοπραξία της SAIC με την CATL.

Advertisement

Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν πανοραμική οροφή και διάφορες διαμορφώσεις τροχών και καθρεπτών.

Καθώς η MG γιορτάζει την εκατονταετηρίδα της, το S5 φαίνεται να κατασκευάζεται στην ίδια πλατφόρμα με το MG 4, υπονοώντας μια σειρά μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων σε αυτή την πλατφόρμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η MG χρησιμοποιεί το πρόθεμα «S» για το όνομα ενός μοντέλου στην Κίνα.

Advertisement

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα βγει εκτός Κίνας, αν και με δεδομένη την επιτυχία του MG4 είναι κάτι πολύ πιθανό.